Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-06-2015  

Tweede plan zonnepark in Almelo gesneuveld

 

ALMELO – Er komt geen 20 ha groot zonnepark naast het industriegebied Turfkade in Almelo. Het bedrijf ‘Stap in de zon’ trok de stekker uit het plan om middels zonnepanelen energie op te wekken.
Eerder dit jaar besloot de gemeente Almelo geen medewerking te verlenen aan een groot zonnepark op het XL Businesspark bij Bornerbroek. Dat plan bleek toen niet haalbaar en zou te langdurig beslag leggen op toekomstige ontwikkelingen op het XL Businesspark.

De gemeente Wierden startte onlangs een onderzoek om een zonnepark binnen de gemeentegrenzen te realiseren. Daarover zijn nog geen concrete gegevens beschikbaar.

<<  In de buurt van het Duitse stadje Senftenberg staat een van de grootste zonneparken ter wereld. De realisatie door het Britse Unlimited Energy en ontwikkelaar Saferay vond mede plaats door crowdfunding. Het park bij Senftenberg heeft een totale capaciteit van 166 megawatt, goed voor het gebruik van 25.000 gezinnen.

Het Volendamse bedrijf Alleco Energy Group ontwikkelt een plan om een zonnepark met 24.000 zonnepanelen te laten verrijzen bij Purmerend. Ook hier is crowdfunding mogelijk voor particulieren door 5.000 euro te investeren. Dat levert ca. 400 tot 500 euro aan jaarlijkse besparing op voor de deelnemers.

Archief
Terug naar vorige pagina