Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-03-2015  

Bloemen voor eerste bezoekers nieuwe stadhuis

 

ALMELO - Het is nog een weg met hindernissen naar de ingang van het nieuwe stadhuis aan de Haven NZ. Dat werd voor de eerste bezoekers echter verzacht met een bloemetje die door wethouder Anja Timmer werden uitgereikt. Haar college Irene ten Seldam deed vorige week woensdag al hetzelfde met burgers die als laatsten werden geholpen in het nu verlaten stadhuis aan Het Baken.
De entree in het nieuwe stadhuis oogt ruim en er is zelfs een heuse koffiecounter in de publiekshal. Benieuwd of de horecavergunningen al in orde zijn. De gemeente mag dat zichzelf niet toekennen en moet dat aanvragen bij het provinciebestuur in Zwolle.
Voor de ambtenaren en de bezoekers oogt het allemaal nog wat onwennig en dat is ook het geval bij het parkeren van voertuigen op het parkeerdek. Burgers met auto's worden teruggestuurd en moeten eerst via internet afspraken en parkeertoegang regelen voor het stadhuis. Dat geldt niet voor pasjeshouders zoals college- en gemeenteraadsleden maar daarvoor miste de controleur nog de juiste instructies.
Nog niet alles verloopt dus zoals gepland, zo komt er bij het invalidentoilet op niveau 1 (bestuursafdeling) wel water uit de kraan, maar bij het toilet voor 'alleman' nog niet. Kortom enige kinderziektes zijn er wel op de eerste dag in dit nieuwe 'sobere' stadspaleis van 58 miljoen euro.
 
Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (33 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina