Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-03-2015  

Harry Nijhuis, oprichter Profronde overleden

 

ALMELO – Afgelopen nacht van dinsdag op woensdag is Harry Nijhuis, medeoprichter en initiatiefnemer van de Profronde Almelo overleden. Bij zijn officiële afscheid als bestuurslid in 2012 werd hij benoemd tot ere- bestuurslid. Toch bleef hij achter de schermen actief als budgetverwerver en bleef hij adviseren in het entertainmentprogramma rond de jaarlijkse Profronde. Vooral dat laatste, een fijn feestprogramma, beschouwde Nijhuis als het belangrijkste rond de door Almelo racende wielerkaravaan. “Een feest voor de hele bevolking, dat is mijn doel”, zei Nijhuis al in de beginjaren en daarin is hij al die jaren bijzonder goed geslaagd.
Maar Nijhuis deed meer. Hij was tevens een van de actoren achter de bijeenkomsten van Zakelijk Almelo met als doel meer netwerken en leren van elkaar in het ondernemerschap te faveure van zijn stad. Daar was het Nijhuis, als geboren en getogen Almeloër, namelijk om te doen. Meer dan 30 jaar organiseerde hij tevens de jaarlijkse bijeenkomsten en informatiereisjes van de Hedonisten, een groep ondernemers van diverse pluimage en bestuurders die meer dan gewoon het wel en wee van de stad voor ogen heeft. Nijhuis werd 68 jaar. Hij was Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Update:
De uitvaart is dinsdag 24 maart om 10.00 uur in de Georgius Basiliek aan de Boddenstraat. Maandagavond voorafgaande is er om 19.00 uur gelegenheid tot condoleren, eveneens in de basiliek. De begrafenis zal overeenkomstig zijn wens in besloten kring plaatsvinden.

Archief
Terug naar vorige pagina