Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-09-2008  

Intimidatie bewoners Pooksbelten?

 

De  gemeente Almelo bekommert zich niet om haar burgers.

Ze heeft beloofd dat alle bewoners op camping De Pooksbelten geholpen zouden worden met woonruimte. Dit heeft ze niet gedaan. Er zijn nog bewoners zonder huis en zonder toezegging. Is dit de raad bekend? Gaat de gemeente zo met haar burgers om?
Om sterker te staan in het ontruimingsverzoek, het spoedeisend karakter te versterken, heeft de gemeente uit de losse pols een visie op papier gezet, die ze als plannen voor het gebied heeft aangegeven bij de rechter.

Is dit de raad bekend? Gaat de gemeente zo met haar burgers om?
Het Gerechtshof in Arnhem heeft de gemeente medeverantwoordelijk gesteld voor de verloedering van de camping en mede hierdoor aansprakelijk gesteld voor een schadeloosstelling, die in het geval van de betreffende recreant werd bepaald op 3000 euro. Ook heeft het gerechtshof bepaald dat de gemeente de plekken, die verlaten zijn of worden op eigen kosten moet ruimen.

Is de raad dit bekend?

De gemeente wil per 1 of 2 oktober ontruimen, terwijl er nog rechtzaken (beroep) gaande zijn in Arnhem. De gemeente is namelijk doodleuk samen met de kantonrechter vergeten, dat de bewoners een verhuiskostenvergoeding is geboden, die plotseling vergeten is?? Een verzoek om uitstel van de advocaat is door de gemeente verworpen.

Is dit de raad bekend? Gaat de gemeente zo met haar burgers om? Accepteert de raad dit?

De mensen werden en worden nog steeds geïntimideerd.

Is dit de raad bekend? Gaat de gemeente zo met haar burgers om?

Is het niet uw plicht als door ons gekozen raadsleden kritisch te zijn en te bewaken, dat er goed met de burgers wordt omgegaan? Het voor de burgers, dus ook de bewoners op de camping, op te nemen?

Dit is de raad toch bekend, of niet soms?

Zo gaat het college met de mensen om:

Bijvoorbeeld:

Er waren nog Duitse recreanten op de camping, de familie Weber.

De kantonrechter legde de gemeente een te betalen schadeloosstelling op van 3000 euro. De gemeente wil tegen deze beslissing in beroep gaan om niet te hoeven betalen.

Door de financiële risico’s, die een hoger beroep met zich meebrengt, werd de familie Weber gedwongen af te zien van de vergoeding. Het verplaatsen van hun caravan was al een erg groot offer. Bovendien is mevrouw Weber al jaren ernstig ziek. Een van de belangrijke redenen om deze ongelijke strijd te staken. Dit is volgens ons zeer onbehoorlijk t.o.v. deze familie.

Vereniging Behoud Camping Almelo,

Voor haar

W.J.M. Pepers, voorzitter.

Archief
Terug naar vorige pagina