Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-06-2014  

OPOA dreigt actievoerders Obs De Tandem

 

ALMELO – De directie van het overkoepelende Openbaar Onderwijs Almelo (OPOA) dreigt ouders van leerlingen van Obs De Tandem die actie voeren om directrice Yvonne Huurneman terug te krijgen, met het van school sturen van hun kinderen. OPOA stuurt tenminste brieven met die strekking en dat hakt er flink in bij actievoerende ouders die zich geïntimideerd voelen.
AlmeloNieuws.nl onthulde vorige week de onmin die leeft bij ouders wegens het op non-actief stellen van directrice Yvonne Huurneman door interim-directeur Riet Voets van OPOA, dat onder verantwoordelijkheid valt van wethouder van Onderwijs Claudio Bruggink (D66).
Boze ouders begonnen op Petitie.nl een handtekeningactie om Huurneman terug te krijgen op Obs De Tandem. Huurneman leeft in onmin met de directie van OPOA en zit noodgedwongen thuis. De actievoerende ouders zijn echter dik tevreden met Huurneman als opvolger van de in 2007 met pensioen gegane Leo Bosch. Volgens de boze ouders is er geen enkele aanleiding om Huurneman de laan uit te sturen. Citotoets-resultaten zijn goed net zoals het rapport van de Onderwijsinspectie. Zij zien in interim-directeur Riet Voets de kwade genius om Huurneman buitenspel te zetten. Huurneman is zelf niet bij de actie betrokken. Opmerkelijk is de steun die zij ontvangt van oud- collega’s. Zowel oud-directeur Leo Bosch en oud- adj. Directeur Wim van Dooren, die tevens oud- staffunctionaris is van OPOA, steunen de ouders in hun verzet tegen het ‘kalt’ stellen van Huurneman. Ruim 40 handtekeningen werden al genoteerd. De meeste anoniem maar diegenen die wel met naam ondertekenden, vrezen dat hun kinderen nu de dupe worden door de OPOA-brief met dreigende taal. De redactie ontving al een brief dat de geuitte klacht werd ingetrokken. Daar schijnt de intimidatie van OPOA alles mee te maken te hebben.

< Interim- Riet Voets, die 3 dagen per week werkt bij OPOA, was voordien interim directeur van de Stichting S.O. Amersfoort en heeft een eigen bedrijf Voets Consultancy. In de politiek is zij actief voor D66.
Ingrijpen van Bruggink (ook D66), als verantwoordelijk wethouder Onderwijs, is dus gevraagd om te pogen er samen uit te komen!


Lees ook: Ouderprotest directievertrek Obs De Tandem
 

Archief
Terug naar vorige pagina