Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-05-2014  

Elisaparochie stopt inzamelen van oud papier


Wethouder Andela maakte zelf de 14 miljoen kilo vol maar berekende al snel dat de gemeente de besparing op de subsidie en de opbrengst voor oud papier ook zelf goed kan gebruiken.
 

ALMELO – Het eerste slachtoffer van het nieuwe milieubeleid van wethouder Johan Andela is gevallen. De Elisaparochie stopt met het inzamelen van oud papier omdat Twente Milieu in opdracht van de gemeente oud papier gaat inzamelen via de blauwe container die elke burger aan huis krijgt bezorgd. De vrijwilligers van de Elisaparochie zamelden elke zaterdag papier in maar zien dat niet meer zitten nu de gemeente het initiatief neemt om dat zelf in te zamelen. Het stoppen van de inzameling door de vrijwilligers is een fikse financiële aderlating voor de Elisaparochie.
Zo blijft de St. Jozefparochie dat nog wel doen. Daar zamelde men jaarlijks 9 ton aan oud papier in. Wethouder Andela was er zelfs getuige van dat de 14 miljoen kilo werd bereikt. Ook daar wordt het nieuwe beleid gevreesd maar men gaat vooralsnog door. Elke zaterdagochtend kan men bij de St. Jozefkerk oud papier brengen.
Ook fusieclub Sv DRC 2012 ziet met lede ogen aan dat de inzamelaars niet meer door de wijk mogen lopen achter de wagen van Twente Milieu en dat dit ten koste gaat van de clubinkomsten. Voorlopig blijft de club inzamelen via het clubgebouw aan de Rietstraat 222a waar men papier kan brengen. Eerder al stond de gemeente niet meer toe dat er een verzamelcontainer bij ‘t Maatveld bleef staan voor de buurtbewoners van het buitengebied Nijrees.

Archief
Terug naar vorige pagina