Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-05-2014  

Plasterk gast bij start Veilig Publieke Taak Twente


Minister Plasterk tijdens zijn toespraak in Almelo.
Foto: Coen Mulder

Bestuurders in Overijssel met een te fors salaris:
Meindert Schmidt, € 250.000 - ZGT Ziekenhuizen.
Joke Mengerink, € 220,000 - Carint Reggeland.
Jan Salverda, € 209.000 - Woningcorporatie Domijn, Enschede.
Johan Gerestein, € 203.000 – Carinova.
Greet Prinz, € 201.000 - Philadelphia Zorg.
Jan Eefsting, € 197.000 - Zonnehuis Groep (+ 5 medebestuurders)
Jan Sinke, € 194.000 - Woningstichting De Veste, Ommen
(net vertrokken en opgevolgd door Jacques Thielen als interim)
Jan Kamst, € 191.000 - Woningstichting St. Joseph, Almelo
Marcel Timmerman, € 190.000 - Wetland Wonen Groep, Vollenhove
Harry Rupert/Peter Pinkhaar, € 187.000 - Woningstichting Welbions, Hengelo
(Pinkhaar vertrekt dit voorjaar)
Jan Bakker, € 183.000 - Zorgspectrum Het Zand, Zwolle
Wim Rave, € 181.000 – Driezorg, Zwolle

(volgens salaris-onderzoek van De Stentor/Tubantia)
 

ALMELO – Minister Ronald Plasterk (Min. BZ en Koninkrijksrelaties) was vandaag op werkbezoek in Twente. In Almelo was hij kort aanwezig bij de startbijeenkomst van het project Veilige Publieke Taak (VPT) Twente en in Enschede bracht hij een werkbezoek aan de Universiteit Twente.

In Enschede haalde Plasterk fel uit naar bestuurders in semi- publieke ondernemingen, zoals woningbouwcorporaties en de zorgsector met topinkomens boven de norm. Plasterk kondigde maatregelen aan om die hoge inkomens na 2015 terug te brengen naar maximaal 100 procent van een ministerssalaris, zijnde een slordige 176.000 euro . In Almelo zit de directeur van woningstichting St. Joseph ver boven die norm met 191.000 euro. St. Joseph past dit jaar en huurverhoging toe van 4,5 tot 6 procent in tegenstelling tot Aws Beter Wonen die de minimumhuurverhoging aanhoudt.

In Almelo toonde Plassterk zijn belangstelling tijdens een symposium over veiligheid in de publieke sector. Steeds vaker worden overheidsdienaren en semi- overheidsdienaren geconfronteerd met verbaal en fysiek geweld. Het vandaag gestarte project Veilige Publieke Taak (VPT) Twente moet dat aan banden leggen. Plasterk noemde één lijn trekken de basis maar was zich ook bewust dat incidenten altijd plaats zullen vinden. ‘Als dat dan gebeurd, ben je er als organisatie klaar voor en vorm je één gesloten front’, zei Plasterk. Hij sprak ook met diverse baliemedewerkers in het stadhuis van Almelo en eveneens met het slachtoffer van de hameraffaire die daarbij zwaar gewond raakte aan het hoofd. Plasterk noemde het voorval traumatisch en een echo van de eerdere gijzeling in het stadhuis. Opmerkelijk ook dat Plasterk een relatie legt met de overheveling van rijkstaken naar gemeenten. “Meer taken, meer besluiten. Ontevreden mensen hebben daar dan eerder een gezicht bij van de wethouder of de ambtenaar en richten hun agressie op dat gezicht”, aldus Plasterk die er later aan toevoegde dat mensen tegenwoordig anders met het gezag omgaan.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina