Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-04-2014  

Oud- Noordikleerlinge Huurneman gepromoveerd

 

Slechtziende kinderen
Bianca heeft bewijs gevonden dat deze twee vaardigheden vaak minder sterk ontwikkeld zijn of achterlopen bij slechtziende kinderen. Daardoor hebben zij vaker last van ‘crowding’ dan normaal. Hierdoor lezen ze vaak langzamer en hebben ze moeite met het lezen van lange woorden en het bekijken van ‘drukke’ afbeeldingen.

Crowdingtraining
In een project met het Bartiméus Instituut in Zeist ontwikkelde Huurneman een speciale crowding-training waarmee goede resultaten werden behaald. De training zal dan ook door Bartiméus in de praktijk gebruikt gaan worden.

Studieloopbaan
Bianca werd in 1984 geboren in Almelo. Van 1997-2001 ging ze naar CSG Het Noordik, vestiging Noordikslaan waar ze eerst de havo en daarna top-vwo deed. Na haar eindexamen koos ze voor een studie toegepaste psychologie. In 2009 begon ze aan het promotietraject aan de Radboud Universiteit in samenwerking met het Bartiméus Instituut in Zeist. Het Noordik is trots op Bianca en op het feit, dat de school als basis heeft gediend voor haar vervolgstudie en carrière.
Bianca Huurneman ontwikkelt training voor slechtziende kinderen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina