Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-03-2014  

Lening van 8,2 miljoen voor voetbalstadion

 

ALMELO – Het college van B&W gaat de gemeenteraad voorstellen een lening van maximaal 8,2 miljoen euro te verstrekken aan de stichting Stadion Heracles Almelo. De annuïteiten lening draagt een marktconforme rente met een opslag van 0,04 procent per jaar over de maximale duur van 25 jaar. De opslag geldt als risicoreserve dat in een speciaal fonds wordt gestort. Ook geldt dat de gemeente recht van 1e hypotheek krijgt over opstallen en grond. De stichting had op een lening van 10 miljoen euro gevraagd om het Polman Stadion te vergroten naar een capaciteit van 12.500 toeschouwers.

Als tegenprestatie moet Heracles Almelo bovendien twee kunstgrasvelden bekostigen voor de amateursport op sportcomplex Ossenkoppelerhoek. Mogelijk dat daarvoor CKV Achilles moet wijken om samen met Vv Almelo een deel van het complex te gebruiken. Dit staat overigens niet in het voorstel van B&W maar werd onlangs gesuggereerd door Heracles Almelo, zodat Oranje Nassau een tweede kunstgrasveld in gebruik kan krijgen.
Omdat het plan t.b.v. Heracles Almelo drastisch is gewijzigd, is een grootscheepse ruim 10 miljoen euro kostende herschikking van de clubs Oranje Nassau, CKV Achilles, Vv. Almelo en La Prémière van de baan. Wel moet nog worden bekeken hoe het ontstane achterstallige onderhoud bij de clubs kan worden weggewerkt.


B&W besluit: Verstrekken lening verbouw voetbalstadion
Raadsvoorstel: Verstrekken lening verbouw voetbalstadion
Bijlage: Business case stadionplan Heracles

Archief
Terug naar vorige pagina