Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-01-2014  

Ophef over blauwe zones en petitie (upd)


Het parkeergedeelte voor Gezondheidscentrum De Graven Esch wordt plotsklaps opgedeeld.
Vol is vol en dan rest alleen nog langparkeren à 4 euro per dag voor een uurtje fysiotherapie.
 

ALMELO – Het komt een beetje laat de petitie van boze burgers tegen de invoering van blauwe zones in de randgebieden van het centrum. Trokken vorige week bewoners uit de Hofkampstraat een aanpalende straten aan de bel, nu zijn het de bewoners van de Begoniastraat, Asterstraat, Geraniumstraat en Weth. Van Dronkelaarplein die boos zijn omdat men nu een parkeervergunning moet kopen. Dit omdat men in die straten lang-parkeren van bezoekers en personeelsleden in de binnenstad wil voorkomen bij de invoering van een nieuw parkeerbeleid voor de binnenstad.
Inspraakrondes en krantenartikelen ten spijt, de bewoners werden pas wakker toen de stratenmakers de eerste borden en blauwe tegels plaatsten, ruim één jaar nadat de gemeenteraad bij meerderheid instemde met het collegevoorstel.
Wie denkt dat het nog helpt kan de petitie dus nog hier ondertekenen.

Update: 27-01-2014
Ook onrust aan de Winkelsteeg
De invoering van het nieuwe parkeerbeleid ontaart in een ware soap naarmate de werklieden vorderen met het plaatsen van borden, blauwe tegels en palen. Ook aan de Winkelsteeg, waar een deel van de zorgondernemers uit het Gezondheidscentrum Het Scheepvaarthuis zich een paar jaar geleden vestigde, omdat het van de gemeente werd gedwongen te verhuizen uit de vestiging aan de Haven NZ.
De gemeente kocht dat pand voor bijna 2 miljoen euro om te slopen voor nieuwbouw van Dimence. Nu dat een stukje verderop wordt gebouwd is sloop niet meer nodig en werd door de gemeente onlangs bij verkoop een verlies geleden van nagenoeg één miljoen euro op de eerdere aankoop.

De zorgondernemers aan de Winkelsteeg gingen door onder de naam De Graven Esch en maakten met de gemeente de afspraak dat zij de voormalige winkel Super de Boer wel wilden verbouwen, maar dat zij dan minimaal 30 parkeerplaatsen benodigden om patiënten de gelegenheid te geven om te parkeren. Dat werd door de gemeente schriftelijk toegzegd.

<<
Verbaast was zorgondernemer Aart Warnaar dan ook toen vandaag ploseling werklui verschenen om middels palen de bestaande parkeerplaats op te delen in een deel voor De Graven Esch en een deel voor langparkeerders à raison van 4 euro per dag. U raadt het al. De Graven Esch hield geen 30 parkeerplaatsen over. Warnaar trok daarom maar eens bij de gemeente aan de bel, waar in eerste instantie afstandelijk werd gereageerd. Een uurtje later dan toch het bericht dat men zich bij De Graven Esch geen zorgen hoeft te maken, omdat alles zo geregeld wordt dat er 30 parkeerplaatsen overblijven. Warnaar wacht nu maar af hoe het zich verder ontwikkelt !

Lees ook:
Wat is er mis met blauwe zones?

Archief
Terug naar vorige pagina