Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-01-2014  

850.000 D.E. punten voor Voedselbank

 

ALMELO – Nederland is een spaarzaam volkje van waardepunten. Dat bleek tijdens de actie van de Lions Club Almelo en zusterverenigingen in Nederland t.b.v. de Voedselbanken.
Alleen al in Almelo werden 850.000 D.E. punten ingezameld, goed voor honderden pakken koffie of thee van fabrikant Douwe Egberts, de van origine Nederlandse koffiebrander die nu in Duitse handen is.
Bij de Lions Club Almelo werden de D.E. punten aangeleverd in blikjes, enveloppen, zakjes en zelfs per post, zodat het nog een heel getel werd voor de vrijwilligers van de Lions. Overigens met dank aan de gulle gevers, want de cliënten van de diverse Voedselbanken in ons land hebben de komende tijd dus ook koffie en thee in hun pakketten.
Zaterdag 11 januari worden de D.E. punten nationaal verzameld in Leidschendam, waarna de koffiebrander kan beginnen met het uitleveren aan de Voedselbanken.

Update:
Nationaal werden 41 miljoen D.E. punten ingeleverd. Daarvoor worden 100.000 pakken koffie geschonken aan de Voedselbanken in Nederland. Het Almelose aandeel daarin is 2.000 pakken koffie voor de Voedselbank en Boodschappenmand in Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina