Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-01-2014  

Dimence bouwt concentratie en splitst organisatie

 

ALMELO – In Almelo bouwt Dimence een groots 20 miljoen euro kostend nieuw gebouw voor de geestelijke gezondheidszorg in de regio Almelo. Doel daarvan is concentratie van alle werkgebieden waar Dimence zich in de regio mee bezig houdt.
Dimence dat verantwoordelijk is voor de geestelijke zorg aan 30.000 cliënten in Oost Nederland maakt echter bestuurlijk een heel andere zwaai, door de organisatie met 2400 medewerkers onder te brengen in meerdere stichtingen met afwijkende namen.
Doel daarvan schijnt volgens het persbericht te zijn dat de zorg slagvaardiger en goedkoper kan worden verricht. Laat dat nu ook de argumenten zijn geweest om juist alle kleine vestigingen in de regio Almelo onder één dak te brengen in de nog niet geheel af zijnde nieuwbouw op de hoek Haven NZ met De Grenzen. Alles onder één dak zou er volgens Dimence juist voor zorgen dat de diverse zorgverleners korte lijnen hebben om patiënten de beste zorg op maat te kunnen geven.
Dimence noemt zich nu de Dimence Groep en zegt dat de bestuurlijke opsplitsing het gevolg is van nieuw rijksbeleid om slagvaardiger te kunnen optreden. De werkelijkheid bestaat er in; dat van overheidswege een sterke beperking van de financiële groeiruimte is opgelegd, dat een afbouw van één derde van alle bedden in de ggz tot het jaar 2020 moet worden gerealiseerd en de invoering van de basis ggz- waarbij de jeugd-ggz via gemeenten gaat - de aanleiding zijn. Volgens de nieuwe Dimence Groep moet men het roer omgooien om beter op de wensen van gemeenten te kunnen anticiperen en dat kan wel eens het tegendeel van geconcentreerde huisvesting voor geestelijke gezondheidszorg zijn. Bouwen voor leegstand?

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina