Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-09-2013  

Voordracht Stadsprijs Almelo 2013 geopend

 

ALMELO - Inwoners van Almelo kunnen tot 1 november a.s. iemand, een bedrijf, vereniging of organisatie voordragen voor de Stadsprijs. Medio november maakt een onafhankelijke commissie drie genomineerden bekend. Op 13 december 2013 onthult burgemeester Hermans-Vloedbeld tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Stadsprijs 2013. Met de Stadsprijs wil Almelo initiatieven stimuleren die de stad mooier, leuker of socialer maken, op cultureel, sportief, maatschappelijk of bijvoorbeeld ruimtelijk gebied. De prijs wordt sinds 1997 om de twee jaar uitgereikt.

Kandidaten voor de Stadsprijs leveren een bijdrage aan de stad op het gebied van sport, economie, cultuur, ecologie, welzijn of iets heel anders. Een eenmalige actie is niet voldoende, het gaat om een structurele bijdrage. De genomineerde zelf hoeft overigens niet uit Almelo te komen, als de bijdrage maar een meerwaarde heeft voor de stad.
Inwoners kunnen een kandidaat voordragen tot 1 november 2013. Dat kan online via www.almelo.nl/stadsprijs, door een mail te sturen naar stadsprijs2013@almelo.nl of per post ter attentie van Commissie Stadsprijs 2013, t.a.v. Irene Afink-Püper, Postbus 5100, 7600 GC in Almelo. De voordracht bevat naast contactgegevens van de inzender de reden(en) waarom deze kandidaat de winnaar moet worden van de Stadsprijs Almelo 2013. De Stadsprijs bestaat uit een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen, een bedrag van € 3.000,- en een oorkonde. De winnaar mag zelf de bestemming van het bedrag bepalen, als het geld maar ten goede komt aan de Almelose samenleving.

De Commissie Stadsprijs
De commissie Stadsprijs, die onafhankelijk is, beoordeelt in november 2013 alle voordrachten van dit jaar. Ger Vermeulen is voorzitter van de commissie, leden zijn Frank van Nus, Siny Pots, Paul Smudde, Annemarie van den Broek en Esther Hammink (beide laatste zijn aftredend). Elk commissielid wordt aangewezen voor een periode van zes jaar.

Eerdere winnaars
Winnaar van de Stadsprijs 2011 was HobNob. Het festival is volgens de commissie uitgegroeid tot een niet meer weg te denken factor in cultureel en muzikaal Almelo. Bovendien draait het volledig op vrijwilligers en geeft het ontegenzeggelijk meerwaarde aan het culturele aanbod van Almelo. Eerdere winnaars zijn Stichting Atelierroute Almelo (2009), de Geleraaf / Marinus Blaak (2007), Stichting Activiteitengroep Beeklustpark (2005), Nolda Schepers en Diny Wind met het project Boodschappenmand (2003), Stichting Profronde Almelo (2001), Ineke Pezie (1999) en Jan Krol, voor zijn werk voor en namens de bibliotheek (1997).

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina