Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-09-2013  

Almelo wil telefoongesprekken burgers opnemen

 

ALMELO – De gemeente Almelo wil telefoongesprekken met burgers gaan opnemen meldt het magazine voor gementen Burger en Bestuur. Aanleiding is een zaak waarin een burger een ambtenaar bedreigde indien zijn OZB-heffing niet werd vernietigd. De aanklacht tegen de burger werd door het openbaar ministerie geseponeerd omdat de verklaringen één op één tegen elkaar konden worden weggestreept en er dus geen wettelijk bewijs was.
Indien de gemeente het voornemen als eerste Nederlandse gemeente daadwerkelijk in de praktijk gaat brengen, zal de gemeente aan de nodige wettelijke voorschriften moeten voldoen. Zo is de gemeente dan bijvoorbeeld verplicht om bij aanvang van het gesprek te melden dat het gesprek wordt opgenomen.

< Burgers kunnen hun eigen telefoonrecorder voor 174 euro kopen bij de Spyshop

Raadslid Huub Isendoorn twittert:
RT
@HuubIsendoorn

Organisatie die klantvriendelijk wil zijn en gesprek met de klant opneemt om eventueel tegen de klant te gebruiken. Grap?

 

Advocatenkantoor Briedé Cassese twittert:
@briedecassese

waar is het vertrouwen gebleven? Begint een beetje op achterdocht en paranoïde te lijken.. waar moet dat heen., 36 minuten ago

 

Schrijfster van Procedures en Pistolen Mirjam Pool twittert:
 ‏@
MirjamPool 1u  op @briedecassese Punt is wat mij betreft ook vooral hoe de gemeente er steeds weer in slaagt een sfeer van wantrouwen te creëren.

 

 

Archief
Terug naar vorige pagina