Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-09-2013  

Saxion ontwikkelt games voor FUN IE FIT


De groep Saxion-studenten die speciale games gaat ontwikkelen.
Foto's: Coen Mulder
 

Na een eerste introductiebijeenkomst op 2 september gaan 70 studenten Gamedesign & scrum full time aan de slag met het maken van zes themagames over gezond leven, samenwerking, sociale vaardigheden, de toekomst, wereldoriëntatie en motoriek. De game gezond leven moet kinderen in een virtuele supermarkt brengen waar ze gezonde keuzes kunnen maken en passent leren over voedingswaarden, grondstoffen, calorieën en meer vitale kennis. Voor de verbetering van de motoriek wordt gedacht aan een vliegspel en voor wereldoriëntatie aan een geweldige atlasgame.

De studenten maken na de eerste briefing een flink aantal gameconcepten over de verschillende thema’s. Dan volgt een tweede bijeenkomst met stichting de Klup Twente waarin bepaald wordt welke concepten uitgewerkt gaan worden tot volwaardige games. Vervolgens testen en perfectioneren de studenten alle games naar aanleiding van speelervaringen van een testteam. Op 1 november van dit jaar worden de zes thema games aan het publiek gepresenteerd in FUN-IE-FIT.

Voor het game- sport- en healthcentrum is de ontwikkeling van eigen games een geweldig opsteker die haar in staat stelt om het speciaal onderwijs te ondersteunen op een heel bijzondere en voor leerlingen aantrekkelijke manier. De games worden bij De Klup Twente ook voor de eigen doelgroepen ingezet. Voor de Saxion studenten hangt er ook veel van af. Ze maken iets dat in de praktijk gebruik gaat worden en dat mogelijk navolging krijgt in het land. Ze verdienen er bovendien een belangrijk aantal studiepunten mee. Dat laatste is ook een stok achter de deur. Als studenten op enig moment in het traject in gebreke blijven, is dat een strafpunt. Twee strafpunten is een exit, die er ook op neerkomt dat er géén studiepunten verdiend worden.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina