Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-08-2013  

Young at ART

 

ALMELO - De stichting Nieuwe Twentse Kunst lanceert tijdens MAFF (Media Art Flow Festival) een gloednieuw en spannend kunstprogramma met net afgestuurde kunstenaars van kunstacademies onder de naam “Young at ART”.
Voor het Young at ART programma werden 12 kunstenaars geselecteerd die net zijn afgestudeerd aan de verschillende locaties van Artez. Deze jonge kunstenaars geven een fantastisch beeld van de actuele stand/ontwikkelingen in de beeldende kunst. Uiteenlopende kunstdisciplines worden ingezet en wat opvalt is dat nieuwe kunstenaars er niet voor terugschrikken om ookde meest uiteenlopende technieken in te zetten voor het realiseren van hun werk.
De exposities vinden plaats in Almelo gedurende de periode van 26 t/m 29 september 2013 in leegstaande winkelruimtes in de binnenstad van Almelo. Voor curatering en organisatie van kunstenaars en expositie zijn namens de stichting Nieuwe Twentse Kunst verantwoordelijk, Ayla Fraatz, Ymke ter Beek en Mirjam Wielinga de Noord.
Het project “Young at ART” wordt mogelijk gemaakt dankzij het actieplan kunst in de openbare ruimte van de gemeente Almelo.

Meer informatie
Young at ART is een project van de Stichting Nieuwe Twentse Kunst. Bij het project zal een epub en gelimiteerde gedrukte uitgave verschijnen. Over de exacte locaties wordt nu nog volop onderhandeld met vastgoed partijen. Ook kunt u de 
website en social media van MAFF raadplegen voor de meest recente updates. www.maffestival.eu en binnenkort www.atyoungatart.nl.
Het “actieplan Kunst in de openbare ruimte” is bij de gemeente Almelo in gedrukte versie te verkrijgen en op de site van de gemeente te downloaden:
http://www.almelo.nl/Smartsite.shtml?id=51904

Archief
Terug naar vorige pagina