Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-08-2013  

Koninklijke Erepenning voor 100-jarig AKC

 

ALMELO - Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft zaterdag tijdens de 100-jarige jubileumreceptie van de Almelose Korfbal Club AKC aan voorzitter Raymond Eijke de oorkonde behorend bij de Koninklijke Erepenning uitgereikt. Op de penning zelf zal de club nog even moeten wachten i.v.m. de nieuwe productie die in de maak is na het aantreden van Koning Willem Alexander.
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan onder meer sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de vereniging. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen. De club is trots op de bijzondere onderscheiding.
Naast de Koninklijke Erepenning ontving de jubilerende club ook de Stadspenning van de gemeente Almelo met bijbehorende oorkonde.
AKC kent een rijke korfbaltraditie met vooral hoogtepunten in de eredivisie indoor. De clubleiding doet er alles aan om het korfbal weer op een hoger niveau te brengen. De Almeloërs spelen momenteel in de overgangsklasse indoor.
De receptie werd bijgewoond door zo’n 300 gasten. Onder hen naast burgemeester Hermans ook KNKV-voorzitter Meijer en Heracles Almelo voorzitter Jan Smit die zelf in zijn jeugd een steentje bijdroeg aan de sportieve successen van destijds. Het jubileum werd afgesloten met een grote feestavond voor de leden.

Fotoreportage: Coen Mulder

(klik hier voor 82 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina