Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-09-2008  

Geen nieuwe feiten gemeente in affaire Dolle PretMevr Henny ter Avest, bijgestaan door dhr Eshuis en mevr Groenewold
 

ALMELO - De gemeentelijke bezwaarcommissie kwam vanavond bijeen in het gemeentehuis voor de hoorzitting over  de voorgenomen sluiting van de feestzaal bij kinderspeelparadijs Dolle Pret. In een uur tijd werden de standpunten van beide partijen uiteen gezet, waarbij voornamelijk de advocaten van exploitante Henny ter Avest het woord namen. Zij gaven aan dat 'Dolle Pret' buiten-proportioneel beboet werd, en de gemeente zelf ook steken laat vallen door zonder handhavend op te treden diverse horeca in wijkgebouwen zonder horecavergunning te laten draaien, of horeca-exploitaties in strijd met het bestemmingsplan zelfs volledige vergunningen verleend.

De woordvoerder namens de gemeente Almelo had zich voorgenomen het 'vrij kort te houden', maar moest op cruciale vragen van de commissieleden het antwoord schuldig blijven. Hoewel hij aanvoerde dat de feestzaal annex partycentrum Aydin in strijd was met het huidige bestemmingsplan, kon hij niet duidelijk maken wat het verschil was van de horeca nu en de horeca van het vroegere kartcentrum.

Al eerder adviseerde de commissie aan het college van B&W een vergunning te verlenen, maar dat advies werd genegeerd. Over 4 weken zal de bezwaarcommissie haar nieuwe advies schriftelijk aan de partijen bekendmaken.


Video-Interview met Henny ter Avest

Archief
Terug naar vorige pagina