Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-07-2013  

Schoenmaker Flink beste ter wereld

 

SAN DIEGO / ALMELO - Johan Remmerts van Schoenmakerij Flink in Almelo heeft in San Diego (USA) de “Robert DiRinaldo Grand Silver Cup” voor beste schoenmaker ter wereld gewonnen tijdens de tweejaarlijkse vak-wedstrijden van de SSIA (Shoe Service Institute of America). Remmelts nam de prijs persoonlijk in ontvangst.
De afgelopen dagen heeft hij daar diverse bedrijven en natuurlijk de SSIA Convention zelf bezocht. Inmiddels is Johan Remmerts wel gewend om prijzen te behalen. Zo behaalde hij bij de Nederlandse vakwedstrijd diverse malen goud en werd hij zelfs in 2010 verkozen tot “Beste Schoenmakerij van Nederland.
Vanaf augustus zal hij zijn vakkennis gaan overbrengen als docent aan de schoenherstellersopleiding bij de Dutch HealthTec Academy in Utrecht. Met het behalen van de finale van de Silver Cup Contest is zijn droom in vervulling gegaan; beste van de wereld worden.

De andere Nederlandse deelnemers die prijzen pakten zijn:
Eddie Welkamp uit Aalten - Schoenmakerij de Kaplaars / Aalten, Tweede - Goud
Ricardo van Dalen uit Elim - Schoenreparatie Regeling / Dedemsvaart - Cambreur Speciaalschoenmakerij / Elim, Vijfde – Zilver
Kumar Autar uit Den Haag - Daléro uw schoenmaker / Den Haag, Negende – Brons

<< Johan Remmerts, eigenaar van Schoenmakerij Flink in Almelo met de door hem gewonnen Silver Cup van de SSIA.


Wethouder Hidde Visser van de gemeente Twenterand - woonplaats van Remmerts - en wethouder Mieke Kuik-Verweg tracteerden de beste schoenmaker ter wereld op taart en bloemen. (Foto: Coen Mulder)

Archief
Terug naar vorige pagina