Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-07-2013  

Huidige stadhuis rijp voor de sloop

 

ALMELO – Het sprookje van een woon-zorgcentrum is als een ballon in elkaar geklapt. Raadslid Israa Abdullatif (ex- VVD) krijgt daarmee sneller antwoord dan zij op haar vragen aan het college van B&W kon bevroeden.
Wethouder Andela (VVD) verkondigde voor de finale besluitvorming dat de kansen reëel zijn dat Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) in het stadhuis een woon-zorgvorm kon ontwikkelen met appartementen, maar een dag nadat de officiële eerste paal voor het nieuwe stadhuis door Andela is geboord, komt de gemeente met een persbericht dat TMZ afziet van een woon-zorgcentrum in het oude stadhuis.

Volgens TMZ is uit onderzoek gebleken dat een duurzaam gebruik als woon-zorgcomplex niet mogelijk is. TMZ ziet zelfs geen heil in diverse onderzochte varianten en wil op zich best met de gemeente onderhandelen over sloop van het laatste project van de beroemde architect J.J.P. Oud omdat de locatie TMZ wel aanstaat voor nieuwbouw.

Daarmee krijgt oud- wethouder Anthon Sjoers gelijk. Hij beweerde al in 2002 dat de betonskeletbouw van het stadhuis niet geschikt was om er appartementen van te maken. Het ontbreken van dilatatievoegen en het inbouwen van zogenaamde natte cellen en keukens zou enorm kostbaar zijn. Ook toen al was duidelijk dat alleen renovatie en hergebruik als kantoorruimte haalbaar was. In 2010 werd dat nog eens min of meer duidelijk toen medio juni het college van B&W bevestigde dat renovatie 17 miljoen euro goedkoper zou zijn dan nieuwbouw.

Archief
Terug naar vorige pagina