Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-06-2013  

Heracles juicht, binnenstadondernemers balen


Het geamendeerde besluit werd door Jemy Pauwels (VVD) in de 'wandelgang' de nieuwe vorm van besturen genoemd. Geen concreet strikt omschreven besluit maar gaandeweg invullen met partners. 'Zo gaat het ook met het besluit van de luchthaven Twente'. reageerde Pauwels op de kritiek van een partijgenoot die elke juridische onderbouwing miste in het besluit.
 

ALMELO – Een geamendeerde detailhandelsstructuurvisie geeft Heracles Almelo carte blanche bij de ontwikkeling van een nieuwe voetbaltempel. VVD, D66 en PvdA vonden het collegevoorstel te strikt  en kwamen met een wijziging die Heracles Almelo alle kansen biedt qua invulling met winkels in en om het nieuwe stadion. Het college van B&W wees bij monde van wethouder Jan van Marle bij herhaling op de ‘gaten’ die het amendement schiet in de geformuleerde beleidsregels  over de ontwikkeling van de detailhandel in Almelo en wees tevens op de mogelijke juridische gevolgen. Dat deden ook de tegenstanders van het amendement. CDA, ALA en SP hadden feitelijk geen moeite met het collegevoorstel maar wel met het gebrek aan juridische onderbouwing die het amendement inhield. Zij vreesden ook voor de mogelijke gevolgen voor de binnenstadvernieuwing. De provincie Overijssel heeft daarvoor ruim 9 miljoen euro toegezegd. Voorwaarde is daarbij wel dat het aantal m2 detailhandel in Almelo moet krimpen. Door het geamendeerde besluit zit die krimp er niet meer in en wordt de totale verkoopruimte in de stad alleen maar groter en kan ook de Woonboulevard de leegstand invullen met andere types winkels. Het besluit maakt tevens een nieuwe zienswijze noodzakelijk en dan kan ook de provincie alsnog besluiten om de miljoenentoezegging voor revitalisatie van de binnenstad in te trekken. Of het zover komt zal de tijd leren.
Heracles-voorzitter Jan Smit realiseerde zich dat de club er nog lang niet uit is, maar nu wel daadwerkelijk verdere afspraken kan maken met potentiële huurders. Hij was na de marathonzitting in ieder geval blij genoeg om de supporters, die voor de stoep van het stadhuis de wacht hielden, te trakteren op gratis bier. Voor de ondernemers in de binnenstad proefde de avond feitelijk bitter.

Voorzitter Jan Smit: '
Het is nu of nooit'
AlmeloAnders: 'VVD wordt grote verliezer'

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina