Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-06-2013  

Rumoer over detailhandelslocaties

 

ALMELO – In de gemeenteraad is een groot deel raadsleden dat problemen ziet in de wensen van Heracles Almelo om in het nieuw te bouwen stadion meer m2 detailhandel en vrije vestiging te wensen. Het college van B&W raadde het af en geeft de voorkeur aan vernieuwing van de binnenstad. Tegelijkertijd moeten de aanlooproutes naar het centrum in de toekomst inkrimpen wat winkelbestand betreft. Qua stadionplan wil het college vasthouden aan eerder gemaakte afspraken met de plannenmakers van een nieuwe voetbaltempel.
In het discussieprogramma Rumoer werd donderdagavond verder gesteggeld. Volgens het onderzoeksrapport Droogh, Trommelen & Partners (DTNP) heeft Almelo al veel te veel m2 detailhandel. Uitbreiding bij het stadion kan dus zeer negatief uitpakken voor de binnenstad maar ook voor het winkelcentrum De Gors.
Namens de plannenmakers van het stadion liet woordvoerder Pieter Nieuwenhuis (Hypercube) in Rumoer weten dat nu ook Lidl zich heeft gemeld voor een stadionlocatie. De plannenmakers hebben investeerder Wyckerveste nu gevraagd om te onderzoeken of Lidl of Aldi zich niet beter in De Gors kan vestigen i.p.v. het nieuwe stadion. "Ik kan me voorstellen dat de onzekerheid een verlammende werking op het gemiddelde raadslid heeft", zei Nieuwenhuis in Rumoer. Daarmee diskwalificeerde hij feitelijk de gemeenteraad.
Zeker lijkt, dat de middenstand in het centrum en die uit de aanlooproutes Nieuwstraat, Bornsestraat en Ootmarsumsestraat zich tegen de detailhandelsstructuurvisie en de wens van de ‘stadionbouwers’ zullen keren. Hetzelfde geldt voor de belanghebbenden in de Woonboulevard. Zij willen ook ruimere detailhandelsmogelijkheden als dit wordt geboden aan het naastgelegen nieuw te bouwen stadion. De gemeente dreigt dus in langdurige juridische procedures verzeild te geraken.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina