Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-05-2013  

Rectorshuis kan eindelijk over in private handen

 

ALMELO – De inschrijving voor het voormalige Rectorshuis van het al vele jaren geleden gesloopte klooster De Goede Herder aan de Vriezenveenseweg, is gewonnen door de familie Wissink.
Uiteindelijk waren er vijf bieders, waarvan dat van Wissink als meest serieus gezien kan worden met een bod van 271.101 euro. Het is nu aan de gemeente om te besluiten of de verkoop doorgaat. Het pand was al eerder formeel verkocht aan Tactus Verslavingszorg, die het wilde slopen voor vervangende nieuwbouw voor de behandeling van drugsverslaafden. Verzet uit de buurt en van veel andere Almeloërs tegen de voorgenomen sloop, leidde er toe dat de gemeenteraad daar alsnog een stokje voor stak. Tactus Verslavingszorg zag daarop alsnog af van de koop en liet de overeenkomst ontbinden.
De familie Wissink - ook eigenaar van het nieuwe Lidl-pand aan de Bornsestraat – wil van de karakteristieke woning een juweeltje maken en er gaan wonen. In een deel van de bestaande aanbouw komt dan een kantoor. Daarvoor moet wel veel achterstallig onderhoud worden gepleegd, want de gemeente heeft dat als eigenaar zoals gewoonlijk flink laten sloffen.

Lees ook: ‘Wikken en wegen Rectorsvilla De Goede Herder

 

Archief
Terug naar vorige pagina