Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-04-2013  

Almelo´s schaaksucces in Ibbenbüren

 

Voor Het Noordik speelden Reinier Luiten, Simon Elgersma, Lars van Schooten en Rob Meulenkamp en zij scoorden resp. 4½, 6, 6 en 4 bordpunten (totaal 20,5 punten) en eindigden achter het Duitse Hasbergen op de tweede plaats.

Voortvarend
De Almeloërs gingen in de eerste 5 ronden voortvarend van start met een klinkende overwinning in elke ronde, maar ze hadden in de 6e ronde geen verweer tegen het goede spel van de scholieren uit Hasbergen, die terecht eerste werden.
Voor De Zegge speelden Zowie en Eva Zijdemans, Onno Elgersma en Lea Meulenkamp en zij behaalden resp. 4½, 3, 6 en 3 bordpunten (samen 16,5 punten) en moesten de Duitse ploegen uit Hagen aTW en Melle-Riemsloh voor laten gaan. Na vier keer gelijk spel (2-2) en 2 keer winst, maar verlies tegen Hagen, waren de schakers tevreden met een derde plek.

Medaille
Indachtig de filosofie van de organisatoren: ‘meedoen en plezier is belangrijk’, was er voor alle deelnemers een grote medaille. De nummers 1 tot 4 in elke groep kregen een medaille met daarop de plek vermeld en de overige spelers kregen een deelnemersmedaille. Al met al kunnen de schakers terug kijken op een geslaagde dag, waar ze met leeftijdgenoten uit Duitsland een aantal spannende schaakpartijen konden spelen.

Archief
Terug naar vorige pagina