Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-04-2013  

'Vrienden van Freek' schenkt 25.000 aan ALS


Ineke Zaal (links) neemt de cheque in ontvangst namens ALS Nederland
 

ALMELO – Tijdens een gezellige bijeenkomst in ’t Wetshuys heeft Ineke Zaal, PR & Eventmanager van de stichting Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) Nederland symbolisch een cheque van 25.000 euro in ontvangst genomen van de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’. De cheque werd namens de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ overhandigd door AlmeloNieuws-fotograaf en patiënt Freek Buitenweg zelf. Vorige week werd ook al 50.000 euro geschonken aan het Twentse revalidatiecentrum ’t Roessingh voor de ontwikkeling van digitale begeleiding van ALS-patiënten.
Het geld werd ingezameld tijdens een gala op 1 februari jl. in de Almelounge van het Polman Stadion. De stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ gaat door met het ontwikkelen van activiteiten ter bestrijding van de desastreuze zenuwziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose.

Op 3 juli a.s. voetbalt het jubilerende SVZW in Wierden tegen de profs van Heracles Almelo. Ook die baten gaan naar de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’. Het onderzoek naar het ontstaan van ALS wordt in Nederland geconcentreerd in Utrecht. Het AMC Amsterdam, het UMC Utrecht en UMC Radboud uit Nijmegen bundelen daar hun krachten in een 2 miljoen euro vergend onderzoek.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina