Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-04-2013  

St. Josephpenningen 2013 uitgereikt

 

Twee organisaties delen geldprijs
Met de St. Josephpenning beloont STJA een initiatief dat de leefbaarheid verbetert. De penning wordt jaarlijks toegekend aan een of meerdere personen, een niet commerciële organisatie of een bewonerscommissie. De bronzen penning symboliseert een waarde van € 7.500,-. Dit jaar is de St. Josephpenning toegekend aan twee organisaties. De Werkgroep Pannaveld Rossum en de Stichting Natuurhus Almelo delen de prijs en ontvangen elk een bedrag van € 3.750,-. In Rossum wordt het bedrag besteed aan de realisatie van een pannaveld, een speelveld voor kinderen nabij basisschool de Kerkewei. De Stichting Natuurhus gebruikt het bedrag voor de realisatie van een receptie/publieksfunctie in het nog te realiseren onderkomen in het Hagenpark in Almelo.

Plannen vergroten de leefbaarheid van dorp en stad
Bij de beoordeling wordt naar een aantal aspecten gekeken. Zoals de mate waarin het project ten goede komt aan mensen en de mogelijke eigen inbreng van de aanvrager(s). Die inbreng kan financieel zijn maar ook door de handen uit de mouwen te steken. Bij zowel het pannaveld in Rossum als het Natuurhus in Almelo zijn veel vrijwilligers betrokken die zich enthousiast inzetten voor de realisatie van de plannen. Beide plannen vergroten de leefbaarheid van dorp en stad.

Eerdere toekenningen van de St. Josephpenning
De eerste St. Josephpenning is uitgereikt aan de Brede Buurtschool in de Almelose wijk Sluitersveld. De school kocht een verrijdbaar podium voor uitvoeringen van de schoolkinderen en dat ook aan andere groepen in de wijk beschikbaar wordt gesteld. De tweede penning is uitgereikt aan de Stichting Dorpsbelangen Bornerbroek. Het prijzengeld is besteed aan het maken van een demontabele podiumoverkapping in het nieuwe Dorpspark.

v.l.n.r.: Links Jan Kamst, directeur-bestuurder van STJA, in het midden Rob van der Weerd, afgevaardigde van de Werkgroep Pannaveld Rossum en rechts Frans van Marle, voorzitter van de Stichting Natuurhus.
 

Archief
Terug naar vorige pagina