Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-04-2013  

Ouderen De Riet woedend op Mieke Kuik

 

Veel aanwezigen uiten hun frustraties over het feit dat er wel geld is voor een nieuw stadhuis en voor een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo maar de wethouder weerlegde al deze zaken op een rustige manier. Fel werd het toen de aanwezige politieke partijen PVA en de SP zich inhoudelijk met de zaken gingen bemoeien. Zij verwijten het College niet adequaat te zijn opgetreden in het overleg met Scoop en niet de ouderen te hebben ontzien in de bezuinigingsdrift van Scoop.

Vrijwilligers en gebruikers uiten hun frustratie in het feit dat zij zo bang zijn verdeeld te worden over de vijf wijkcentra in de stad en dat daarbij een aanslag wordt gedaan op de sociale contacten die sinds de opening in 1969 zijn opgebouwd. De gemeenteraad is vergeten dat wij mensen zijn, we zijn weliswaar oud maar wel inwoners van deze stad en daarvoor is de gemeente verantwoordelijk. Het actiecomité kondigde aan nooit akkoord te gaan met deze plannen en hier desnoods dwars voor te gaan liggen.

Eerder op de avond deed coördinator Hendry Bosch een beroep op de wethouder om de zaken, zoals die nu functioneren in stand te houden. Het is onmenselijk deze grote groep ouderen dat kleine beetje plezier dat ze in hun leven hebben te ontnemen, zo zei hij. “Oude bomen verplant je niet want dan gaan ze dood,”deed Bosch een beroep op de menselijkheid van de betrokken partijen en dat leverde een groot applaus op van de aanwezigen.

Emotioneel werd aangekondigd dat 95 % van de gebruikers van het dienstencentrum niet meegaan naar een nieuwe locatie en men vroeg zich af of de gemeente en Scoop dat op hun geweten wilden hebben. Deze mensen worden zwervers of verdwijnen achter de geraniums.

Eerder deze week overlegde de actiegroep samen met Scoop met alle politieke partijen in Almelo. Scoop directeur Annabell Engles kondigde aan dat er op dit moment een overleg gaande is met de woningstichting Beter Wonen, met zorginstelling Aveleijn en met de actiegroep. Zij gaan bij zichzelf te rade in hoeverre een ieder kan bijdragen tot de oplossing van het probleem. Het zal voornamelijk een financiële kwestie worden waarbij een ieder, ook de gemeente haar steentje moet gaan bijdragen. Mislukt dit overleg en komt het bedrag dat nodig is niet op tafel dan overwegen de partijen tijdens de komende voorjaarsnota in juni met een plan te komen om de subsidie die aan Scoop is opgelegd, terug te draaien. Maar de partijen wachten eerst af welke rendementen het overleg tussen Scoop, Beter Wonen en Aveleijn zal gaan opleveren.
Tekst: Hendry Bosch

 

Archief
Terug naar vorige pagina