Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-04-2013  

Werkbezoek PvdA aan De Karelskamp


2e Kamerlid Keklik YĆ¼cel (midden) en haar ex- collega en huidig wethouder van Almelo Anja Timmer voor de microfoon van RTV Oost.
 

ALMELO – PvdA Overijssel is geschrokken van het dreigende grote verlies aan banen door de sluiting van Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug, de gevangenissen De Karelskamp en Niendure in Almelo en Tbs-inrichting Oldenkotte in Rekken. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft eind vorige maand een bezuinigingspakket gepresenteerd met een totaalbedrag van 340 miljoen euro. De gevolgen voor de werkgelegenheid van Overijssel zijn enorm: rond de 900 hooggekwalificeerde banen verdwijnen en dan ook nog in regio’s waar de werkloosheid hoog is.
Een dilemma dus voor de PvdA die op landelijk niveau coalitiepartner is van de VVD en dus zoekt naar ‘ruimte’ in het voorstel van Teeven om Overijssel te ontzien.
De PvdA-wethouders Anja Timmer en Mieke Kuik uit Almelo, wethouder Jan Bron uit Hengelo, wethouder René de Vent uit Hardenberg, verscheidene gemeenteraadsleden waaronder Andy de Vos (fractievoorzitter PvdA Hardenberg) en Marjolein Wessels (vicefractievoorzitter PvdA Almelo), fractievoorzitter PvdA Overijssel Tijs de Bree, 2e Kamerlid Keklik Yücel uit Deventer en landelijk PvdA-vicevoorzitter Bert Otten togen daarom naar het winstgevende De Karelskamp in Almelo waar bovendien vorig jaar voor tonnen is verbouwd voor het installeren van beveiligde luchtplaatsen om onverwachte bevrijdingsacties met helikopters te kunnen voorkomen.
Een ‘rechte rug’ in de Tweede Kamer zou kunnen helpen en misschien wil ‘crimefighter’ Teeven dat in het geniep ook wel?

Archief
Terug naar vorige pagina