Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-04-2013  

Minder geld, meer taken, Almelose burger boet!

 

ALMELO – Terwijl de gemeente het water aan de lippen staat, komen er steeds meer taken op het gemeentelijk bordje te liggen. Oorzaak is het veranderende rijksbeleid die taken afstoot maar er onvoldoende financiële middelen bij legt.
Daar komen de eigen financiële perikelen door gedane megalomane grondaankopen nog eens bij en Almelo staat voor de grootste financiële ombuigingen ooit. In de komende jaren moet er fors worden ingeleverd en daar krijgt de gemeenteraad in de komende weken een flinke kluif aan. Liefst 11 miljoen euro minder moet er in 2017 uiteindelijk worden geschrapt naar voor zover de huidige gegevens. Opnieuw zullen subsidies fors worden gekort of geschrapt en ook zullen prijsverhogingen voor gemeentelijke diensten moeten worden doorgevoerd.
Het was geen gemakkelijke boodschap die wethouder van financiën Jan van Marle de gemeenteraad vanavond in een voorbereidende raadsvergadering voorhield. Het verenigingsleven en de burger kan dus de komende jaren rekenen op verdere lastenverzwaringen!

Archief
Terug naar vorige pagina