Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-09-2008  

Internationaal Straattheaterfestival in centrum


Uitgebreid verslag , met foto's, zaterdag bij Almelo Nieuws
 

De Koornmarkt is de hele middag het decor van muziek en dans, met name breakdance.

Tussen 12.00 uur en 13.15 uur treedt er een wereldbekende breakdance groep op uit Zwitserland, t.w. de ROC Kidz Crew. Zes jonge mensen, die gedurende een half uur een wervelende show op straat zetten die z’n weerga niet kent. Ze hebben in heel Europa al optredens verzorgd, waarbij ze ronddraaien op pleinen en stoeptegels en het publiek opzwepen tot groot enthousiasme.

Een voorproefje van deze show zien? Google dan even ROC Kidz Crew, die verwijst je naar You tube en daar zijn diverse filmpjes van deze groep te bewonderen. 

Tussen het optreden van deze breakdancegroep en het slotoptreden van de Wereldband zal het podium op de Koornmarkt het terrein zijn van Daniël Rovai. Hij brengt drie maal een muzikale humoristische show met de snelheid van slapstick en bespeelt het publiek op een clowneske wijze met de schaterlach.

 

Vier lopende acts uit verschillende landen zullen zich met name weer richten op het wandelende en soms argeloze publiek in het centrum van Almelo en op de zaterdagmarkt. Ze zullen het publiek niet met rust laten, hen overvallen en betrekken in hun soms absurde situaties. Basso Doble uit Duitsland, die grote moeite heeft om zijn eigenzinnige contrabas mee te krijgen naar het concert, dat hij moet geven. Kartje Kilo uit België, twee ongecontroleerde wandelaars tussen de bezoekers aan de Almelose binnenstad of op de markt. Theater Gajes uit Nederland, die orde willen scheppen in de chaos, hetgeen hen natuurlijk op allerlei problemen doet stuiten en de muzikale groep TROMP uit België met een dirigent die niet helemaal honderd procent is.

Zeg maar gerust het is de hele middag zeer onrustig op de weekmarkt en op het traject Oranjestraat tot Amaliaplein. 

 

Een rustmoment staat op het Schokland, waar de groep St. BABOK haar iglo heeft opgeslagen. Een kijkobject waarbij twee zonderlinge types de mensen inkijk gunnen in hun nieuwe woonomgeving.

 

Tenslotte zijn er op het Kerkplein twee grote acrobatiek-acts.

Om14.00 uur is er een optreden van Wazovol uit België. Een gevallen vrouw brengt in een vier meter hoge klok dans, muziek en acrobatiek rondom haar grote liefde Johnny.

Om de tijd te doden tot Johnny komt heeft zij de tijd bij zich en vermaakt ze zichzelf en het publiek.

Hoogvliegers en acrobaten uit de familie Rodriquez vormen tezamen het Hopla Circus uit België. Besnorde heren met een leuke zuster zorgen voor grappen, grollen, een menselijke piramide en vervolgens ontstaat er een show van drie kwartier vanaf een oude Mercedes die plots het Kerkplein op komt rijden. Zij geven twee voorstellingen van 30 minuten.

 

De 16e editie van het Straattheaterfestival in Almelo is een zeer bijzondere uitgave met veel muziek en spectaculaire shows. Eigenlijk moet men het boodschappenlijstje voor de markt en de binnenstad zaterdag gewoon thuis laten of heel kort houden en tussen 12.00 en 18.00 uur zichzelf een ontspannen middag gunnen in hartje Almelo.

Op de Koornmarkt staat zaterdag een info-kraam, waar men flyers kan vinden met de plattegrond en het tijdschema. Ook zullen vrijwilligers in het centrum deze flyers aan het publiek uitdelen

Archief
Terug naar vorige pagina