Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-02-2013  

Dode in Uelsen is geen vrouw maar man

 

UELSEN – De dode die werd gevonden na de caravanbrand op camping ‘Heideruh’ bij Uelsen is niet zoals vermoed werd een 70-jarige Almelo, maar waarschijnlijk haar zoon. Uit DNA-onderzoek bleek dat het om een man ging. Vervolgens werd de 70-jarige maandag opgespoord en deze verklaarde dat zij haar 44-jarige zoon vorige week woensdag naar de camping had gebracht waar hij enige dagen zou gaan verblijven. De Duitse politie kan nog niet bevestigen of het gevonden lichaam de zoon van de Almelose betreft. Ook daar wordt nu DNA-onderzoek naar gedaan. Het OM in Osnabrück verwacht dat binnen twee dagen daar uitsluitsel over komt.
De man kwam om het leven bij een caravanbrand in de nacht van zaterdag op zondag jl.

Bij een brand op een andere camping bij Uelsen raakte een 63-jarige vrouw gewond bij het wisselen van een gasfles. Zij werd naar een ziekenhuis vervoerd. De houten bungalow terwaarde van 50.000 euro brandde geheel uit.

Op campings rond Uelsen is er ook een conflict gaande met de gemeente Uelsen die het permanent bewonen van vakantoebungalows en caravans niet langer meer wil toestaan. Medio vorig jaar kondigde de gemeente handhaving aan. Velen wonen al tientallen jaren min of meer permanent in het 'Feriëngebiet' rond Uelsen.

Lees ook: 'Almelose komt om bij caravanbrand Uelsen'

Archief
Terug naar vorige pagina