Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-02-2013  

De Telgenborch lego(ot) zich naar Amerika

 

GRONINGEN – De Legoteams van basisschool De Telgenborch hebben zich tijdens de First Lego League Beneluxfinale 2013 in de Martinihal uitstekend gepresenteerd. In een deelnemersveld van 42 werd het Lego GNR8N-team eerste qua programmatuur en derde overall. Het Robot GNR8N-team behaalde overall de eerste plaats vanwege het beste gemiddelde op alle onderdelen. Dit team mag nu naar de World-finale van 24 t/m 28 april in St. Louis (VS). Daarmee doemt gelijk een probleem op gelet op de kosten die deelname met zich meebrengt. De Telgenborgh gaat wel proberen om de benodigde pecunia bij elkaar te krijgen, maar als dat niet lukt, wordt uitgeweken naar het Open Europese Kampioenschap in Paderborn (D).

Deelnemers aan de First Lego League zijn tussen de 9 en 15 jaar oud en de teams van De Telgenborch behoren tot de jongste categorie. Deelname betekent ervaring opdoen met techniek en ontwikkelen van mogelijkheden door te bouwen en tevens programmeren van programma’s voor de gebouwde robots van Lego die zelfstandig opdrachten moet kunnen uitvoeren. Een andere taak is onderzoek doen naar een maatschappelijk relevant onderwerp.

Commentaar:
AlmeloNieuws.nl suggereert dat de Industriële Kring Twente hier kan laten zien dat het ontwikkelen van technische gaven en met dergelijke prestaties gestimuleerd moet worden. Per slot van rekening roept het bedrijfsleven maar al te vaak dat er een gebrek aan technische vakmensen komt als het onderwijs zich niet aanpast. Er is dus financiële hulp nodig om de 'techneuten van De Telgenborch' ook een kans in de eindstrijd te St. Louis te gunnen!

Lees ook: ‘Legoteams Telgenborch in Benelux-finale

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina