Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-01-2013  

Quansah krijgt Noordik-geld voor school Ghana

 

ALMELO – Heracles Almelo voetballer Kwame Quansah werd door de leerlingen van ’t Noordik aan de C. van Renneslaan tijdens zijn bezoek aan de school blij verrast met een cheque van 1500 euro voor de financiering van zijn school in zijn thuisland Ghana.
Daar moest de voetballer wel wat voor doen, want hem wachtte tegenstand tijdens een potje tafelvoetbal. Dat deed hij fanatiek, maar uiteindelijk moest hij met zijn teamgenoot in deze interland toch zijn meerdere erkennen in de specialisten Robin Meijerink en Joost Hinnen van ’t Noordik.
Quansah vecht al jaren voor beter onderwijs in zijn thuisland, waar hij naast de school ook een voetbalschool heeft opgericht.
Het was de tweede keer dat Quansah 't Noordik bezocht. In 2010 hiel hij de leerlingen bij het inzamelen van geld voor de dansgroep Up4Us. Deze dansgroep toert in Nederland om geld in te zamelen voor de financiering van hun school.
Het geld dat Quansah dankbaar in ontvangst nam, werd door de leerlingen met het uitvoeren van klusjes, een lege flessenactie en het bakken en verkopen van hamburgers en appelflappen verdiend. Ook werd een Sinterklaas-bingo georganiseerd.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina