Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-01-2013  

Oud- Noordikker Ad Kolkman gepromoveerd

 

ALMELO - Oud-leerling van CSG Het Noordik, Ard Kolkman is aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit Nijmegen gepromoveerd tot Doctor in de farmacie.
De wetenschapper deed zijn promotieonderzoek op de afdeling Biofysische chemie van het Institute for Molecules and Materials (IMM) van de Radboud Universiteit Nijmegen en is op dit moment werkzaam bij DSM in Geleen.

‘Spinnende kernen in het medicijnontwikkelingstraject’ is de vertaalde titel van zijn proefschrift. Dat beschrijft mogelijkheden voor de farmaceutische industrie om medicijnen en metabolieten (tussen- of eindproducten van het metabolisme) efficiënter te kunnen herkennen en kwantificeren.

Farmaceutische industrie
Kolkman concentreerde zich op het gebruik van kernspinresonantie, een chemisch analytische techniek die veel gebruikt wordt in het medicijnontwikkelingstraject en waarmee zelfs complexe mengsels van chemische stoffen eenvoudig gekarakteriseerd kunnen worden. Kolkman combineerde kernspinresonantie met andere chemisch analytische technieken zoals vloeistofchromatografie en massa spectrometrie. Zijn fundamentele onderzoek is met name interessant voor de farmaceutische industrie en de analytische chemie.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina