Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-01-2013  

Het Toeristisch magazine over Almelo is Uit!

 

ALMELO - Voor het eerst sinds jaren is er weer eens een toeristisch magazine uitgekomen over Almelo. Dit keer met de veelbelovende titel ‘Almelo, altijd wat te doen…’ een vrije zinspeling op ‘Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd wat te doen... van cabaretier Herman Finkers, wiens wiegje ooit in de Reigerstraat stond.

Stichting Almelo Promotie voorzitter Egbert Willems overhandigde dinsdagavond het eerste exemplaar aan raadsnestor Gijs Stork bij plotselinge afwezigheid van burgemeester Jon Hermans. In het magazine o.a. een interview met DJ Michiel Veenstra, bekend vooral door o.a. 3FM Serious Request, maar ooit begonnen bij het lokale zendstation als vrijwilliger, een reportage over markante gebouwen in de stad, een verhaal over het sprankelende water rond Almelo en een collage over wereldberoemde ‘brands’ uit Almelo zoals Bolletje, het 100-jarige Kips Leverworst, Auronamic, PANalytical, het Europese distributiecentrum van Timberland, Heracles Almelo en uiteraard Royal TenCate dat haar hoofdkantoor al 309 jaar in Almelo heeft.

Met een oplage van 30.000 stuks is het magazine gedistribueerd op diverse toeristische beurzen, ANWB kantoren, hotels, campings, vakantiecentra en horeca en uiteraard bij de VVV af te halen aan de balie in de Almelose bibliotheek.

De eerste fout die we ontdekten staat op pagina 2. Daar doet men de lezer geloven dat Almeloërs Beetwortel worden genoemd (tot zover klopt het nog), maar dan de uitleg dat een Beetwortel een suikerbiet is, ha, ha. Een Beetwortel is een winterpeen, je kent ze wl die grote wortels die 's winters in de hutspot gaan. En de summiere suikerbieten die rond Almelo werden verbouwd, daar kwam nooit geen suiker van, maar dienden als veevoer. Dat krijg je dus met reclamebureaus dee nich van toet'n of bloaz'n weet!

Archief
Terug naar vorige pagina