Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-01-2013  

Thomas Bruns droomt over Manchester United

 

ALMELO – Op de basisscholen in Almelo werd, net als in de rest van Nederland, vanmorgen een ontbijt geserveerd en kwamen tal van ‘beroemdheden’ de kinderen voorlezen en/of verhalen vertellen. Heracles Almelo-speler Thomas Bruns deed dat voor groep 3a van De Weier aan de Vissedijk. Zijn teamgenoten Ben Rienstra en Remko Pasveer respectievelijk bij De Rank in Aadorp en het Mozaïek in Almelo.
Wierdenaar Thomas Bruns had het boekje ‘Een knal tegen de bal’ meegenomen van schrijfster Vivian den Hollander, een pseudoniem van de Scheveningse schrijfster Vivian Spaans. Maar voordat hij aan voorlezen toekwam moesten wel de nodige vragen beantwoord worden zoals; Hoeveel moet je elke dag trainen? Heb je altijd al voetballer willen worden? Wat wil ja later doen? Bij welke club zou je het liefste spelen? Nou, op die laatste vraag kwam toch wel het ambitieuze antwoord dat Bruns het liefste in Engeland bij Manchester United zou willen voetballen. En later wil hij of gymleraar of voetbaltrainer worden. Het voorlezen en het smikkelen van de broodjes kwam dus wat later op gang, maar daar treurde Bruns niet om en de ‘kids’ al helemaal niet. Uiteraard werd aansluitend ook nog een handtekening-sessie gegeven op T-shirts, schriften en dergelijke. Bruns vertelde ook nog dat hij zelf op dit moment de biografie van Steve Jobs las, de grondlegger van het Apple concern wiens nieuwe boot pas na zijn dood afkwam bij scheepswerf De Vries in Aalsmeer en waar ook enkele Almeloërs aan meewerkten.

Maatschappelijke betrokkenheid
De voetballers van Heracles Almelo zetten zich vaker in voor maatschappelijke doelen. De voorleesactie was een initiatief van ‘Almelo scoort voor iedereen’ met als doel het prikkelen van de fantasie en het ontwikkelen van taalgevoel bij jonge kinderen.

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina