Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-01-2013  

Raadslid is verbaasd over wethouder-reactie A35

 

ALMELO – Raadslid Gerwin Kamphuis is met stomheid geslagen door de reactie van wethouder Anja Timmer inzake de vragen van het raadslid over de veiligheid van de A35 langs het XL Businesspark. Een jaar geleden kwamen bij een ongeval 6 mensen om het leven nadat zij door een botsing via de berm een bevroren retentievijver inschoten en onder het ijs terecht kwamen. Bij het ongeval was maar één overlevende.
Raadslid Kamphuis ontdekte dat de verbreding en verdieping tot retentievijver op initiatief van de gemeente Almelo tot stand kwam en vraagt zich af of het ontbreken van vangrails nog wel overeenkomstig de veiligheidsvoorschriften was.
Wethouder Timmer zei vandaag in Tc Tubantia dat dit wel degelijk het geval was. In een gesprek december jl. met Rijkswaterstaat had zij ook vernomen dat het ongeval aan een stuurfout van een der chauffeurs te verwijten viel. De wethouder zei er bij dat zij de gemeenteraad verder informeert zodra zij de gegevens zwart op wit heeft.
Raadslid Kamphuis is daar hooglijk verbaast over, omdat hij donderdag a.s. - op uitnodiging van het afdelingshoofd ROM van de gemeente Almelo - juist gaat overleggen of het plaatsen van een vangrail dan wel het aanleggen van een zandwal verdere ongevallen met een dergelijke tragische afloop kan voorkomen. Ing. G. Kamphuis is zelf een deskundige op dat gebied.
Hij acht de uitlatingen van wethouder Timmer dan ook volkomen tegenstrijdig met het gesprek dat hij donderdag gaat voeren!
Kamphuis reageert verder in zijn mail aan onze redactie, dat niets van de inhoud van zijn mail geheim is en dat dit best gepubliceerd mag worden.
Dat roept dus de vraag op of de wethouder wel wordt geïnformeerd door haar ambtenaren?

Lees ook: 

Almelo mede schuld aan dodelijk ongeval A35 ?   

Archief
Terug naar vorige pagina