Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-01-2013  

RPF keerde halve ton uit voor 20 projecten

 

Scholen, Scoop Welzijn, Rembrandt Fiësta, HobNob, wijkcommissies in de Schelfhorst en Sluitersveld en het Pleinconcert ontvingen in de eerste helft van vorig jaar bij elkaar zo’n €33.000,00 van het RPFonds voor de meest uiteenlopende projecten. In de kerstvakantie kwam daar nog eens een bedrag van in totaal €18.000 bij voor een vijftal bijzondere projecten en activiteiten.
De laatste bijdragen van het RPFonds in 2012 gingen naar het wijkcircus de Riet, SBO De Oosteres, de Voedselbank en Boodschappenmand, het zomerkamp van de Radboudschool en de Drieplusgroep in het Sluitersveld. De Voedselbank en Boodschappenmand kregen samen ruim €5000,00 om kinderen van gezinnen in financiële nood in de decembermaand een extraatje te geven. Daarvan profiteerden in totaal 210 kinderen. De Radboudschool kreeg 2000 euro toegekend voor de organisatie van het zomerkamp voor kinderen die niet met hun ouders op vakantie gaan en De Oosteres werd verrast met €1000,00 voor de aanschaf van een nieuw kostuum voor Sinterklaas en de paashaas.
Basisscholen de Kubus en Egbertus, welzijnsorganisatie Scoop, woningstichting Beter Wonen en de gemeente Almelo werken samen voor het talentontwikkelingsproject ‘wijkcircus de Riet’. Onder leiding van circustheater Stoffel worden professionals en vrijwilligers uit de wijk getraind om kinderen van zes tot en met 14 jaar te betrekken bij en actief te worden in het wijkcircus. Het RPFonds helpt met een garantiestelling voor €5000,00 in de kosten van het bijzondere project.
Spiksplinternieuw is ook de Drieplusgroep Sluitersveld, ook al een samenwerkingsactiviteit. In dit geval gaat het om een gezamenlijk project van Kinderopvang Het Kinderatelier, de peuterspeelzaal, basisscholen De Griffel en De Twijn en woningstichting Sint Joseph. Ze hebben een project ontwikkeld voor peuters van drie jaar die naast hun gewone spelletjes ook activiteiten aangeboden krijgen waardoor hun taal en sociale ontwikkeling verbeterd worden. De woningstichting, gemeente en de verschillende partners nemen de kosten voor begeleiding op zich, het RPFonds draagt €3000,00 bij voor de aanschaf van buitenspelmateriaal.
Organisaties en instellingen die ook een beroep willen doen op de stichting Roggekamp Peitsch Fonds, kunnen zich nu melden op de nieuwe website van het RPFonds. Daarop staan ook de voorwaarden vermeld voor een bijdrage van het RPFonds.

Archief
Terug naar vorige pagina