Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-01-2013  

Raad stemt in met komst Hornbach


Hornbach is de grootste bouwmarkt-keten van Duitsland en begint in Nederland haar vleugels al behoorlijk uit te slaan.
Nederlandse vestigingen zijn te vinden in: Alblasserdam, Breda, Geleen, Groningen, Kerkrade, Nieuwegein, Tilburg, Wateringen en Zaandam.
In Almelo komt een grote vestiging inclusief tuincentrum.
 

ALMELO – Slechts Christen Unie- raadslid Jan Veenstra stemde tegen de verkoop van 40.000 m2 grond langs de Nijreessingel hoek H. R. Holstlaan aan de Duitse bouwmarkt-keten Hornbach. Veenstra stelde zich principieel op omdat ook de plannenmakers voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo verruiming van het bestemmingsplan willen om ook niet sport-gebonden detailhandel in en rond een nieuw stadion toe te staan. Veenstra is tegen die ontwikkeling omdat dit in zijn ogen de belangen van de middenstand in het centrum ondermijnd. Wethouder Jan van Marle, die door de verkoop 6,8 miljoen euro kan bijschrijven in het door rode cijfers geplaagde gemeentelijke grondbedrijf, ziet dat echter anders en vindt dat die vergelijking tussen Hornbach en ruimere detailhandel in het stadion niet opgaat.
Voor de bouw van Hornbach, op de door de gemeente zogenoemde Rhijnbeek-locatie, betekent het desondanks dat nog moet worden gewacht op de bestemmingsplanwijziging en daar zal naar verluidt nog enige tegenstand in zijn te verwachten.

Archief
Terug naar vorige pagina