Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-01-2013  

Stemmen voor De SlingerAward 2012

 

ALMELO - Het afgelopen jaar heeft De Slinger Almelo op De Slingerbeurs 150 matches kunnen maken met een waarde van ruim twee euroton dankzij de initiatieven van maatschappelijk betrokken mensen in Almelo. Om één van die matches extra onder de aandacht te brengen wordt de De SlingerAward uitgereikt. Hiermee wil De Slinger de vragende partij belonen voor het initiatief en de biedende partij belonen voor de inzet en de maatschappelijke betrokkenheid. Bovendien fungeren zij als voorbeeld en stimulans voor andere organisaties en bedrijven in Almelo.
Tot en met maandag 4 februari 17.00 uur kan er gestemd worden door een mail te sturen naar info@deslingeralmelo.nl met daarin vermelding van uw favoriete match. Dus steek deze goede initiatieven van maatschappelijke betrokken Almelo een hart onder de riem en stem!

Genomineerd voor De SlingerAward 2012 zijn:

1. Trivium Meulenbelt Zorg – Leger des Heils

Aangepast personenvervoer seniorenvakantie. Trivium Meulenbelt Zorg heeft aangepast personenvervoer verzorgd voor het Leger des Heils. Deze activiteit heeft plaatsgevonden met drie busjes. Daarnaast is er in overleg afgesproken om ook op vrijdag 14 december met drie busjes en vrijwillige chauffeurs van TMZ. Bestemming van de reis werd Kerst in de Vesting, in Elburg.

2. Hegeman Bouwgroep - Zorgaccent de Hofkamp
Sinds kort kunnen bewoners van het Almelose verzorgingshuis De Hofkamp van ZorgAccent die dagbesteding De Kuierhook bezoeken in alle rust, beschut genieten van hun tuin. Ditzelfde geldt ook voor de bewoners van De Koppel die de dagactiviteitenlocatie ‘De Riethoek’ bezoeken. Dankzij de inspanningen van de firma Hegeman zijn de tuinen bij woonzorgcentrum De Hofkamp namelijk mooi afgeschermd met een hek inclusief een poort en windschermen. Teammanager Yvonne Koop is erg blij met de afscherming. “De deelnemers kunnen nu mooi in alle rust van de tuin genieten, in plaats van een uitzicht op een parkeerplaats. Dit geeft veel meer rust.”

3. AAFM – Sensoor Oost Nederland

Elke vierde woensdag in de maand wordt om 20:00 uur op AAFM het programma Anonieme Aandacht uitgezonden. Deze uitzending wordt gemaakt door medewerkers van Sensoor Oost Nederland. “Sensoor is een stichting die de klok rond voor iedereen bereikbaar is. Mensen kunnen bij Sensoor aan de bel trekken voor anonieme hulp en aandacht”, aldus presentator Johan Albers. Het programma is bedoeld om Sensoor onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. “Via dit programma heeft Sensoor de mogelijkheid zichzelf te presenteren via de radio. Wij zien het als onze publieke taak de inwoners te informeren, een win-win situatie dus”, aldus Albert Hendriksen van AAFM.

De SlingerAward is hét keurmerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in de vorm van een certificaat en Slingerbeeldje. De winnende match wordt op 12 februari bekend gemaakt tijdens de Slingerbijeenkomst 2012 en op www.deslingeralmelo.nl. De SlingerAward 2012 wordt uitgereikt door wethouder Mieke Kuik-Verweg.

De Slinger: Het merk voor maatschappelijke betrokkenheid

Een kaartenbak met bedrijven die iets goeds willen doen voor de samenleving en instellingen die hulp kunnen gebruiken. Dat is het idee van De Slinger. Als koppelaar en intermediair treedt De Slinger op in Almelo. Sociale instellingen zitten soms verlegen om hulp en maatschappelijk betrokken bedrijven of organisaties willen soms graag kennis, kunde of handen beschikbaar stellen voor een nuttig doel. De Slinger Almelo bemiddelt tussen vraag en aanbod en brengt partijen bijeen.
www.deslingeralmelo.nl


Lees ook: Tweede Slingerbeurs is € 203.230,00 waard

Archief
Terug naar vorige pagina