Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-01-2013  

Rumoer over reclamebudget voortgezet onderwijs

 

ALMELO – In het discussieprogramma Rumoer op AA FM (Radio Almelo) ging het donderdagavond over de kwaliteitscijfers van de scholen in het voortgezet onderwijs en over de besteding van reclamebudgetten. De zogenaamde ‘Dronkers-cijfers’, naar de naam van de onderzoeker, wekten nogal beroering in onderwijsland. Zo kreeg het VMBO van ’t Noordik slechts een 4,5 en scoorde Erasmus VMBO maar liefst een 9,5
Reden voor de schooldirecteuren Rieks Schoenmaker (Erasmus), André Houden (AOC Oost) en Wim Drenth (’t Noordik) om met elkaar in debat te gaan. Al snel koos men één lijn waarbij de uitkomst was dat de cijfers slechts voor een deel het beeld schetsen van de kwaliteit van de scholen. Volgens het drietal gaven die cijfers bij de ouders ook niet de doorslag in de schoolkeuze voor hun kinderen.
Schoenmaker gooide daarbij ook de bestede reclamebudgetten op tafel met een slinkse blik richting Drenth van ’t Noordik. Die school besteed al jaren heel veel aandacht aan een uitgekiende reclamecampagne waarbij kennelijk niet op een paar centen wordt gekeken. Schoenmaker vindt dat de reclamebudgetten beter besteed kunnen worden aan het onderwijs zelf.
Rumoer wordt zondag om 17.00 uur herhaald op AA FM en is terug te luisteren via www.aafm.nl/rumoer.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina