Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-01-2013  

De stad heeft u nodig!


Sportkampioenen gehuldigd
Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ook de Almelose sportkampioenen 2012 gehuldigd. Een apart sportgala zat er dit jaar financieel niet in. Gehuldigd werden zwemmers van Zwemclub De Veene; Marcel Reefhuis, Wessel Everloo, Milou Bouwhuis, Annelette de Vries, Leonie en Yvon Versteeg, van atletiekvereniging SISU; Lieneke Hardon, Rachelle Sleebos, Nadinja Schonewille, en Stefanie Timmerhuis, het koersbalteam van RSV, de Taekwondoka’s Joyce van Baaren en Yvonne Oude Luttikhuis, de rolstoeldansers Mineke Heitink en danspartner Jolanda Bikkel (Groenlo), menster Marijke Hammink (Bornerbroek) en turner Melvin Coolen die lid is van het Vriezenveense KE. Zij allen behaalden nationale cq provinciale titels terwijl van Baaren ook brons behaalde tijdens het EK.
 

ALMELO – De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente begon met een fraai filmpje over hoe mooi de stad wel is en dat werd onderbouwt met het liedje ‘Dit is mijn stad’ dat werd gezongen door Bastiaan Ragas. Dat positieve beeld werd niet doorgezet in de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, die weliswaar stil stond bij enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar zoals o.a. de bekerfinale van Heracles Almelo en de ‘Green Flag Award’ voor het Beeklustpark, het Goossenmaatspark en het Schelfhorstpark en de opening van de talentenfabriek NAXT, maar toch vooral in het teken stond van de sombere financiële tijden die voor de stad zijn aangebroken.
De burgemeester kon er niet omheen dat de stad niet alleen op de kleintjes moet letten, maar zelfs fors moet snijden in de voorzieningen. Zij deed dan ook een beroep op de noaberzin van de Almelose burger om er voor elkaar te zijn daar waar nodig!

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder

(Klik hier voor alle 78 foto's van Coen)


Nieuwjaarstoespraak 2013 - burgemeester Jon Hermans

Fotoreportage (60 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina