Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-01-2013  

19de Lustrumjaar voor Almelo´s Mannenkoor

 

ALMELO – Op 6 januari 2013 bestaat het Almelo’s Mannenkoor (AMK) precies 95 jaar. Dit 19de Lustrumjaar wordt dan ook een jaar met hoogtepunten waarvoor u de agenda al vast kunt invullen. Bestuurlijk is AMK al volop actief met de voorbereidingen van die hoogtepunten en begint men met de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 19 januari 2013 in het AMK gebouw aan de Hoornbladstraat. Tijdens deze avond, die toegankelijk is voor leden, partners van leden en genodigden, zal op feestelijke wijze aandacht worden geschonken aan het 95 jarig bestaan van het koor.

Gedurende het weekend van 3/4/5/6 mei 2013 organiseert het koor een concertreis naar Leipzig en Dresden alwaar o.m. een concert zal worden gegeven in de Nicolaikerk te Leipzig.

Hoogtepunt van het lustrumjaar is een concert op zondagmiddag 17 november 2013 in de schouwburgzaal van het Theaterhotel te Almelo. Aan dit concert wordt medewerking verleend door Frommermann!

<< De Nederlandse groep Frommermann is vernoemd naar Harry Frommermann, in 1927 oprichter van het befaamde Duitse ensemble Comedian Harmonists. Frommermann bracht tijdens het Grachtenfestival 2005 een hommage aan de Comedian Harmonists. Dit eenmalig bedoelde optreden werd door pers en publiek zo enthousiast ontvangen dat de heren besloten door te gaan!
In 2006 verzorgden zij het jaarlijks Koninginnedagconcert in Den Haag bijgewoond door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Frommermann is uniek in zijn soort. De zeven “pakkenmannen” zingen tijdloze muziek met een elegante mix van humor en melancholie, charmante klasse en ontwapenende eenvoud op vocaal en muzikaal topniveau.

Recensie in het Dagblad van het Noorden: “De kracht van de Frommermannen zit in de algehele kwaliteit…Humor is een vast element dat nergens te veel doorslaat. Het podium wordt bemand door musici die hun vak verstaan en er ook nog eens lol in hebben. De energie spat er af, de arrangementen zijn doorzichtig. Je hoort elke nuance, de heren behandelen elkaar met egards. Ieder zijn solo, interessante ensembles, mooie close harmony. En vooral goed repertoire dat dankzij dit ensemble (deels) van de vergetelheid wordt gered. Topamusement door zeven heren die niet van ophouden weten”.

Op zondagmiddag 17 november 2013 voor het eerst in Almelo, in het Theaterhotel als gast van het jubilerende Almelo’s Mannenkoor!

Archief
Terug naar vorige pagina