Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-12-2012  

Henk Pasman wint Groot Almelo´s Dictee


Winnaar Henk Pasman en kunstenaar Frans Houben (r) bij het gewonnen glaskunstwerk.
Foto: Coen Mulder
 

ALMELO - De negende editie van het Groot Almelo’s Dictee is donderdagavond gewonnen door Henk Pasman, hij werd daarmee de opvolger van Coen Heldeweg die vorig jaar won. Pasman maakte 22 fouten. Jans Olthof en Jacqueline Mol maakten één fout meer, waardoor een barrage nodig was om de nummers twee en drie te bepalen. Deze werd gewonnen door kinderrechter Olthof, die daardoor als tweede eindigde.
In de categorie prominenten bleek de Oldenzaalse burgemeester Theo Schouten het taalvaardigst. De voormalig wethouder in Almelo maakte 30 fouten. Met slechts 26 fouten was Thierry Pol van Het Noordik de beste deelnemer onder de scholieren. Ook enkele lezers van TC Tubantia deden mee en in die categorie won Charles Verstraelen (26 fouten). Verstralen is oud-docent Frans van het Pius X College, waar het dictee plaatsvond.
Zoals ieder jaar was het Groot Almelo’s Dictee geschreven door Alfons Lipman van het Pius X College. Hij maakte wederom een verhaal rondom Alex en Adelheid. Burgemeester Jon Hermans las het dictee voor en liet de deelnemers zweten met lastige woorden als gehijacked, gesjeesde heaoër, Chintz, Papoea-Nieuw Guineeër en no-goareas .

Aan het Groot Almelo’s Dictee deden dit jaar 63 mensen mee. Het gemiddelde aantal fouten lag op 41. Volgend jaar vindt de tiende editie van het evenement plaats en locatiedirecteur Frans Schoondermark liet weten dan nog wat groter uit te willen pakken. “Ons tweede lustrum. Tien jaar het Groot Almelo’s Dictee. Dat wordt een soort reünie”, aldus Schoondermark.

Juniordictee

Een dag voorafgaand aan het Groot Almelo’s Dictee vond op dezelfde locatie het juniordictee plaats voor leerlingen van de basisscholen. Deze werd gewonnen door Arman Canoglu van basisschool Noorderborch . Hij maakte slechts 12 fouten.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina