Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-12-2012  

De magie van het Huis van Sinterklaas


De oud- Almeloƫr Bert Bakker heeft mede het oudste niet behandelde wetsvoorstel op naam staan.
 

Korte berichtjes met een kritische kanttekening:

ALMELO – Het ‘Huis van Sinterklaas’ heeft de nodige aantrekkingskracht bij de kinderen die de binnenstad bezoeken, lazen we in de Twentsche Courant Tubantia. Volgens woordvoerder Kroeskop is er niets behalve een bed en wat meubeltjes en de magie en ’s morgens worden keurig de dekens opengeslagen zodat iedereen kan zien dat Sinterklaas is opgestaan en op pad is. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat Sinterklaas met zijn Pieten en zijn witte schimmel Americo ’s nachts over de daken struint om gezette kinderschoenen te vullen!

DEN HAAG – In de Tweede Kamer wachten nog 223 wetsvoorstellen op behandeling. Het oudste is van Paul Rosenmöller, Jeltje van Nieuwenhoven en de “geboortige Almeloër Bert Bakker (foto) uit 1998 over het bevorderen van deeltijdarbeid. Van de 223 wetsvoorstellen zijn 67 wetsvoorstellen afkomstig van oud- Kamerleden. Het kabinet heeft er inmiddels 14 ingetrokken van voorgaande kabinetten en ook diverse fracties hebben wetsvoorstellen ingetrokken om het ‘stuwmeer’ enigszins te ledigen, maar dat mag volgens hoofddocent Broeksteeg van de Radboud Universiteit te Nijmegen alleen geschieden door de indieners zelf. Nou Bert, wat let je?

ALMELO - Ook gelezen vorige week dat sloopbedrijf RSG uit Rijssen van de rechter door mag gaan met het puinbreken op het 10,5 ha grote Indiëterrein omdat de Vereniging Stedelijk Leefmilieu uit Nijmegen volgens de kortgeding-rechter geen last kan hebben van de werkzaamheden en mede omdat de directe buren niet klagen. Dit tot leedwezen van milieuactivist en juridisch adviseur Marcel Middelkamp die een ware ‘vendetta’ heeft ontwikkeld tegen projectontwikkelaar Ter Steege en RSG. Hoera dus voor de vooruitgang, zou je zo zeggen, maar dat is te vroeg gejuicht. Middelkamp gaat door met een bodemprocedure en dat heeft niets met grond en puin te maken maar alles met hardnekkigheid.
Volgens Middelkamp bevat de gebroken bouwstof, asbestdeeltjes (niet boven de wettelijke norm) en een volgens de wet te hoog kwartsgehalte. Vooral dat laatste opent perspectieven voor Midddelkamp. Flinke delen of beter bijna alle Noordzeestranden langs Neerlands kust hebben een te hoog wettelijk kwartsgehalte. Dat moet ongetwijfeld sluiten worden voor Scheveningen, Zandvoort en de Waddeneilanden als het aan Middelkamp ligt!

ALMELO - De gemeente en de STAP hebben verschillen van inzicht wie nu evenementen moet organiseren. De STAP wil alleen de betere evenementen faciliteren (lees ondersteunen) en in het stadhuis denkt men dat STAP ook wel de organisatie van de jaarlijkse centrumkermis wil overnemen van de marktmeester. De aanleiding is dat de marktmeester in gemeentelijke dienst wil blijven en niet deels op de loonlijst van STAP wil staan.
Ja, ja, in het stadhuis wordt nagedacht. Je draait de geldkranen dicht van de eerdere STAP en de VVV en brengt de activiteiten inclusief het gemeentelijk city marketingbureau onder één paraplu van een nieuwe stichting STAP en denkt dan dat je goed bezig bent en alles vanzelf gaat. Niet dus!

ALMELO - De Klankbordgroep Gehandicapten heeft zichzelf na 20 jaar opgeheven. Niet dat er geen gehandicapten meer zijn die dwalende zijn in het woud van (overheids)regelingen, maar door de lagere subsidie en gebrek aan vrijwillige bestuursleden.

ALMELO - Moslims zijn toch welkom als huurder van de zaaltjes bij de Bleekkerk. De beheerder dacht even ‘hardop’ van niet, maar was kennelijk te lichtzinnig omgegaan met de zendingsgedachte en is door het bestuur teruggefloten.

ALMELO - Bij voetbalclub ON worden leden en ouders van jeugdleden bevraagd over de toekomst van ON. Ook daar is gebrek aan vrijwillig kader en het bestuur wil nu weten hoe de eigen leden de toekomst van de club zien. Dat kan alleen leiden tot 'verplicht vrijwilligersschap' of in het andere geval fusie, krimp of opheffing!

ALMELO - Bij de Mixed Hockey Club Almelo is de clubhuisinventaris geveild. O.a. de oude bar (v/h uit ’t Hookhoes) en een oude piano gingen onder de hamer en dat leverde toch 800 euro op voor de inrichting van het nieuwe clubgebouw dat eind maart 2013 moet worden opgeleverd.

Archief
Terug naar vorige pagina