Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-11-2012  

Rechter vernietigd besluit burgemeester

 

ALMELO – De Voorzieningenrechter sector Bestuursrecht bij de rechtbank Almelo heeft een besluit van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld ter sluiting van Eethuis Akdeniz aan de Nieuwstraat vernietigd. De burgemeester wilde tot sluiting overgaan i.v.m. de vermeende handel in drugs. De inval in de zaak werd begin dit jaar groot belicht door de gemeente in TC Tubantia, maar feitelijk blijft er juridisch gezien volgens de uitspraak nauwelijks tot niets over die een bestuurlijk gedwongen sluiting van het eethuisje rechtvaardigd.
De verdachte werd in de strafzaak al vrijgesproken als leider van een syndicaat runners in harddrugs wegens gebrek aan bewijs. Telefoontaps, langdurige observatie en huiszoekingen konden dat bewijs niet voldoende leveren. Wel werd de ondernemer licht gestraft inzake een minimale hoeveelheid softdrugs en het mede genieten van een onterechte bijstandsuitkering van zijn inmiddels ex- vriendin.
De gemeente werd door de te vroegtijdige bestuurlijke besluitvorming tot sluiting, in de verdediging gedrukt en veroordeeld tot de kosten die 2805 euro totaal bedragen.
De ondernemer in kwestie wacht ook al geruime tijd op een besluit inzake vergunningverlening voor exploitatie van het voormalige restaurant De Molen tegenover Akdeniz. Hoe de gemeente daar nu mee verder wil is nu onduidelijk.

Archief
Terug naar vorige pagina