Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-11-2012  

CDA tegen winkeluitbreiding in voetbalstadion

 

ALMELO – Als het aan het CDA ligt, wordt er niet getornd aan het bestemmingsplan voor de bouw van een nieuw voetbalstadion. Daarmee ligt vanavond tijdens het politiek beraad een forse aanvaring te wachten met coalitiegenoten PvdA en VVD, die wel richting die verruiming koersen.
Het CDA kiest ondubbelzinnig voor een betere bescherming van de detailhandel in de binnenstad. Volgens het CDA moet de detailhandel buiten het centrum in de diverse winkelcentra kleinschalig blijven en mogen op de Woonboulevard alleen bedrijven gevestigd worden die geen directe bedreiging voor de binnenstad vormen. Voor het stadion is vastgelegd dat alleen sport-gerelateerde detailhandel mag plaatsvinden. Een uitgangspunt waarmee de plannenmakers voor een nieuw stadion eerder mee akkoord gingen.
Voor de binnenstad ziet het CDA juist winkellocaties van 500 à 1000 m2 als mogelijkheid om aantrekkelijker te worden als deze met grootschalige detailhandelsgoederen worden ingevuld.
Het CDA laat zich nog niet uit over meer blauwe zones met maximaal 2 uur parkeren zoals de middenstand in het centrum wil.H
Het onderwerp detailhandelsvisie staat om 20.45 uur op de agenda.

Archief
Terug naar vorige pagina