Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-11-2012  

Almelo ontwikkelt nieuw parkeerbeleid

 

ALMELO – De lappendeken van regelingen in het Almelose parkeerbeleid wordt flink opgeschud. Het nieuwe verkeersplan dat het college van B&W aan de gemeenteraad presenteert, is een opmaat naar een volledig parkeerbeleid.

Zo wordt betaald parkeren in woonomgevingen afgeschaft en komen daar blauwe zones met een maximale parkeertijd van één uur voor terug. De handhaving moet worden uitgevoerd door het gemeentelijk bedrijf Parkeerbeheer. De parkeertijden voor de blauwe zone gelden van 09.00 uur tot 21.00 uur van maandag t/m zaterdag en ook tijdens koopzondagen.

In de avonduren en daluren gaan de tarieven voor parkeergarages omlaag. Hoeveel is nog niet bekend. Op de andere tijden blijft het huidig tarief gelden. Ook kan men straks via de mobiele telefoon betalen.

De volledige optimale aanpassing van het parkeerbeleid omvat een periode van vijf jaar en kost een flinke duit. Voor de eerste aanpassingen heeft het college 300.000 euro uitgetrokken. De volledige aanpassing vergt het veelvoudige, maar zoveel geld heeft de gemeente nu niet beschikbaar.

Het laatste woord is echter op 4 december a.s. aan de gemeenteraad.

Opmerkelijk:
Bewonersgebied wordt uitgebreid met diverse straten (o.a. Wethouder E. van Dronkelaarplein, Molenkampspark, Looleestraat, Hofkampstraat , Reggestraat en Hanzelaan)
Opmerkelijk is het noemen van de Hanzelaan. De straat kent een parkeerverbod en is zeer verkeersonvriendelijk ingericht. Die inrichting leidt tot veel autoschades en schade aan verkeersborden.
Opmerkelijk ook het ontbreken van straten in de Bloemenbuurt als de Geraniumstraat, Begoniastraat, Rozenstraat etc. Zij en ook de bewoners van de Bornerbroeksestraat en Arendsboersweg klagen steen en been over langparkeerders. In de Arendsboersweg is het van school halen van kinderen ontaard in rondjes rijden tot de kinderen kunnen instappen, zo werd onlangs gemeld aan de wijkcoördinator.


Bijlage parkeerbeleidsplan (pdf)

Archief
Terug naar vorige pagina