Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-11-2012  

Loopt Almelo 9 miljoen euro subsidie mis?

 

ZWOLLE/ALMELO – De gemeente Almelo dreigt 9 miljoen euro provinciale subsidie mis te lopen voor de vernieuwing van de binnenstad. De Provincie Overijssel had het geld toegezegd voor de aanleg van de Waterboulevard. Het project dat het kanaal dat nu bij de rechtbank eindigt, verder de binnenstad moet inbrengen tot het marktplein.
Het college van B&W gaf, onder aanvoering van wethouder van stadsvernieuwing Gerrit van Woudenbergh (VVD), echter prioriteit aan vernieuwing van een ander deel van de binnenstad en dacht gemakshalve dat de toegezegde 9 miljoen euro daarvoor ook gebruikt kon worden.
Dat blijkt nu echter niet zo te zijn. Omdat de starttermijn inmiddels is gepasseerd, vloeit 8,9 miljoen euro nu terug in de algemene middelen van de provincie. Gedeputeerde Staten wilde het geld nog wel ‘reserveren’, maar daar stak Provinciale Staten een stokje voor. De fractie van D66 noemde zelfs het bestemmen van het geld voor Almelo ‘levensgevaarlijk’. Het verlenen van een subsidie is nu op de lange baan geschoven.

Archief
Terug naar vorige pagina