Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-11-2012  

Kanker is geen scheldwoord!

 

ALMELO - De 16-jarige Enrico Woudstra uit Almelo is het zat dat hij in zijn omgeving meemaakt dat mensen elkaar uitschelden en daarbij het woord ‘kanker’ gebruiken. Enrico vindt het belangrijk dat dit stopt en is daarom een actie gestart in het kader van ‘STA OP TEGEN KANKER’. Hij gaat, samen met de mensen van KWF Kankerbestrijding uit Almelo, geld inzamelen, door zoveel mogelijk collectebussen te plaatsen in winkels in de regio en op zijn school.
Wat hij ook graag zou willen is collecteren na afloop van een wedstrijd bij Heracles. Hij hoopt dat zijn eigen club hem wil steunen. Enrico is zich bewust van wat de ziekte met mensen kan doen, hij heeft in zijn familie het nodige meegemaakt.
Al met al een goede reden om samen met de voorzitter KWF Kankerbestrijding afdeling Almelo, Gerda Zanting-Boertien aan de slag te gaan. Gerda Zanting-Boertien: ‘Het doet ons goed om te zien dat jongeren als Enrico zich op deze manier willen inzetten voor het goede doel. Een dergelijke actie maakt indruk. We hebben we hem meteen gevraagd of hij ook na deze actie ons wil blijven helpen en gelukkig was het antwoord ja, natuurlijk.’ ‘Samen hebben we de actie aangemeld bij de website ‘STA OP TEGEN KANKER’.
Tot 28 november is er nog tijd om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De collectebussen staan o.a. bij de winkels ‘Woudstra Verf, cosmetica en speelgoed’, ‘Totaalgemak Freederiks’ en ‘Ricks Flowers’. S’avonds is dan de live tv-uitzending ‘STA OP TEGEN KANKER’ waar Enrico naar toe zou willen om persoonlijk zijn ingezamelde geld over te dragen aan KWF Kankerbestrijding.

Wilt u deze actie steunen of op een andere manier bijdragen neem dan contact op met Enrico via 06-20632235, of met KWF Almelo via
info@kwfalmelo.nl Kijk op: www.staoptegenkanker.nl voor meer informatie. Het streefbedrag van Enrico is om minstens 1.000,- euro in te zamelen.

Archief
Terug naar vorige pagina